26 ian. 2024 | 12:11

La ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul. Greşeala des făcută de români

Utile
La ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul. Greşeala des făcută de români
Tendința din zilele noastre este de a alege un televizor mai mare

Când vine vorba de confortul casei tale, vrei să ai totul la îndemnă, și de ce nu, cele mai performante lucruri, incluzând aici și cel mai nou model de televizor. Dar, te-ai întrebat la ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul? Dacă nu știi, citește mai departe și află acest detaliu, de fapt, greşeala des făcută de români.

Ne dorim confortul și calitatea de cinema, în propria casă

Odată cu evoluțiile tehnologice, printre electonicele care au cunoscut o evoluție importantă sunt televizoarele. Astăzi vorbim de dispozitive 4K, LED, OLED sau QLED, iar noile tehnologii inovatoare au adus calitatea din sălile de cinema direct în sufrageria personală. Anul 2024, conform celor mai noi prezentări de la CES2024, aduc și alte inovații în acest segment, iar mulți sunt dispuși să plătească sume extrem de mari pentru a avea la îndemnână toate aceste tehnologii.

Vezi și: Aparatul electrocasnic care consumă mai mult curent decât mașina de spălat, televizorul sau laptopul. E folosit în sezonul rece

Dar, indifeernt de ce televizor am vorbi, este important să știm care este distanța ideală de la televizor la canapea. Chiar așa, știi la ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul? Dacă nu, citește mai departe și află acest detaliu extrem de important.

La ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul. Greşeala des făcută de români

Tuturor ni s-a spus că dacă stăm prea aproape de televizor, vom avea ochii pătrați. Deși acest lucru nu este adevărat din punct de vedere tehnic, iar televizoarele din zilele noastre tind să fie mai degrabă dreptunghiulare, nu este bine să stăm prea aproape. Nu numai că vă va obosi ochii, dar poate, de asemenea, distorsiona imaginea, irosind potențialul de înaltă definiție.

Citește și: Cu ce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului. Aşa nu se va mai aşeza deloc praful

Dacă stați prea departe de televizor, imaginea este puțin prea mică și detaliile devin greu de văzut. Așadar, știm că nu trebuie să ne așezăm prea aproape sau prea departe de televizor, dar care este distanța optimă între cele două pentru cea mai bună experiență de vizionare? Avem toate răspunsurile pentru tine.

Știi la ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul?

Fie că vă place să vizionați filme în intimitate cu prietenii, fie că vă place să vedeți cele mai recente superproducții de înaltă definiție, este important să vă asigurați că aveți distanța potrivită între televizor și canapea. După ce v-ați rearanjat mobila și v-ați montat noile canapele, acum vă confruntați cu vechea dilemă: unde să vă puneți televizorul.

Află despre: Butoanele secrete de la telecomandă care te ajută să ai o calitate mai bună a televizorului. Puțini au habar de ele

În general, ar trebui să vă plasați televizorul la o distanță de aproximativ două ori mai mare decât dimensiunea ecranului față de canapea. Acest lucru pare puțin confuz, dar este destul de simplu. Dacă aveți un televizor de 60 de inci, canapeaua ar trebui să fie plasată la o distanță dublă față de acesta, adică la 120 de inci sau aproximativ 3 metri.

La ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul. Greşeala des făcută de români

Puteți, de asemenea, să întoarceți această ecuație pentru a afla ce mărime de televizor s-ar potrivi cel mai bine în camera de zi. Luați distanța dintre locul unde se află canapeaua și locul unde doriți să amplasați televizorul și împărțiți-o în două. Un spațiu de doi metri reprezintă aproximativ 80 de inci, deci un televizor de 40 de inci ar fi ideal.

Formulele de calcul pentru a afla la ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul, sunt următoarele:

  • Dimensiunea ecranului televizorului x 2 = Distanța optimă dintre televizor și canapea.
  • Măsura spațiului / 2 = Dimensiunea optimă a televizorului care se potrivește spațiului.

Descoperă: Cum să cureţi perfect ecranul televizorului. Detaliul care îl strică imediat, la ce să fii atent

Care este greşeala des făcută de români

Când vine vorba de camerele de zi, ne place să credem că știm câte ceva despre cel mai bun mod de a aranja mobilierul. De la camere cu plan deschis, care permit o mulțime de întâlniri, la aranjamente intime care încurajează socializarea și toate celelalte, modul în care vă aranjați salonul poate avea un impact mare asupra modului în care utilizați spațiul.

Dar ce înseamnă acest lucru pentru televizor? În mod ideal, televizorul ar trebui să fie cât mai paralel cu canapeaua dvs. pentru a obține cea mai bună imagine, dar poate fi deplasat cu aproximativ 15 grade fără a produce o imagine deformată. Poate doriți să luați în considerare posibilitatea de a investi într-un suport de perete sau un braț pentru televizor pentru a vă ajuta cu problemele de vizionare sau de spațiu pe podea care pot interfera cu imaginea.

Vezi și: Ții routerul wi-fi lângă televizor? Este o mare greșeală, spun specialiștii

O canapea de colț ar putea fi o opțiune bună pentru a oferi familiei și prietenilor o vedere bună din toate unghiurile, de asemenea.

Cât de mare ar trebui să fie televizorul meu? Care este cea mai bună distanță de vizionare a televizorului?

Cât de mare ar trebui să fie televizorul și cât de departe ar trebui să fie de canapea sunt de fapt două fețe ale aceleiași monede? În general, tendința din zilele noastre este de a alege un televizor mai mare. Mai ales cu tehnologia de înaltă definiție, oamenii rareori observă că televizorul este prea mare, dar cu siguranță observă dacă scara este prea mică. Acestea fiind spuse, televizoarele vin în dimensiuni care corespund unei distanțe rezonabile de vizionare a televizorului:

  • Ecran de 26″ = între 0.91 și 1,6 m
  • Ecran de 32″ = între 1.21 și 1,98 m
  • Ecran de 37″ = între 1,37 și 2,28 m
  • Ecran de 40″ = între 1.52 și 2,59 m
  • Ecran de 46″ = 1.82 până la 2,89 m
  • Ecran de 52″ = 1,98 până la 3.35 m
  • Ecran de 58″ = 2.13 până la 3.65 m
  • Ecran de 65″ = 2.43 până la 4,11 m
  • Ecran de 70″ = 2.74 până la 4.57 m

 

Vezi și: De la ce oră nu mai trebuie să te uiți la televizor sau să folosești telefonul. Ce se întâmplă a doua zi

La ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul. Greşeala des făcută de români

Dacă vă este mai ușor, amintiți-vă o regulă generală: distanța recomandată pentru vizionare este de 2,5 ori mai mare decât lungimea diagonală a televizorului. În cazul televizoarelor de înaltă definiție, 1,5 ori lungimea televizorului ar putea fi mai potrivită.

Concluzie

Dacă ești pasionat de tehnologie, și vrei să ai în permanență cele mai noi gadget-uri, este important să știi și aceste aspecte. Acum că ai aflat la ce distanţă de canapea sau pat se montează televizorul, gândește-te de două ori înainte de a-ți cumpăra un televizor mare, iar dormitorul tău, de exemplu, este unul mic. E păcat să te chinui, nu-i așa?

Parteneri
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
Redactia.ro
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Tariful lui Florin Ristei pentru un concert. Suma este uriașă
EVZ.ro
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
Spynews
Anunţ şoc despre maestrul Florin Piersic:: Stare generală gravă
Capital.ro
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
CRESC pensiile! Ce CATEGORII de pensionari PRIMESC majorarea
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Știrile Antena Stars. Viorel Lis se confruntă cu noi probleme de sănătate! Oana Lis este disperată: ”Mi-a părut foarte rău” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro