04 aug. 2023 | 12:01

Cu ce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului. Aşa nu se va mai aşeza deloc praful

Utile
Cu ce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului. Aşa nu se va mai aşeza deloc praful
Praful pe electronicele din casă, o adevărată pacoste

Stai foarte mult la calculator. Dacă ești ca majoritatea oamenilor, stai pe el între 3 și 8 ore pe zi. Iar ecranul este foarte aproape de fața ta, cam la 30 de centimetri sau cam așa ceva. Cam același lucru se întâmplă și cu televizorul. Dar, te-ai întrebat cu ce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului ca să nu se mai aşeze deloc praful? Citește mai departe, iar noi ăți vom spune cu cce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului.

Praful pe electronicele din casă, o adevărată pacoste

Dacă vă examinați mobila, electronicele și bibelourile proaspăt curățate de praf la o zi după ce ați făcut curățenie, s-ar putea să observați resturi reziduale. Nu v-a scăpat niciun loc.

Conform experților, pe suprafețele frumoase și proaspăt curățate, este mai probabil să observați praful atunci când se acumulează. Cu toate acestea, dacă metoda ta de ștergere a prafului nu este eficientă, s-ar putea să stârnești mai mult praf decât reții.

În continuare, cele mai bune sfaturi ale experților pentru a elimina această pacoste domestică, și pentru a o ține la distanță pentru mai mult timp.

Vezi și: Amestecul din trei ingrediente banale care te scapă de praful din casă. Aşa nu se va mai aşeza pe mobilă

Pentru a preveni mai mult praf, schimbați metoda de curățare și folosiți instrumentele potrivite. Cel mai eficient mod de a șterge praful este cu o abordare de sus în jos. Când ștergeți praful, lucrați de sus în jos, mai întâi prăfuiți, apoi aspirați, spun experții.

Și, în timp ce ștergătoarele cu pene au fost cândva un instrument popular pentru a mătura o varietate de suprafețe, o cârpă din microfibră este cea mai bună.

Lucrul cu o cârpă va reduce, de asemenea, cantitatea de particule pe care le aruncați în sus și în casă, care au tendința de a ateriza pe mesele și aparatele proaspăt curățate, ceea ce duce la o acumulare mai rapidă.

Așa ajungem la ceeace ne-am propus, și anume praful de pe televizor și laptop, sau chiar calculator. Fie că vrem, fie că nu, este clar că praful se va așeza la un moment dat și pe aceste electronice din casă, iar toate cele trei vor avea probleme de funcționare dacă nu ștergem regulat praful.

Da, știm, tocmai ce am spus că, deși azi faci curat, mâine va fi praful la loc. Dar, tot noi îți explicăm cu ce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului. Aşa nu se va mai aşeza deloc praful.

Cu ce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului

De amândouă avem nevoie, într-o mre sau mai mică măsură, deci amândouă au nevoie de întreținere. Așa că, le vom lua pe rând, și vom explica pentru fiecare echipament, cu ce să ştergi praful de pe ecranul televizorului sau al laptopului.

Metode utile casă ștergi ecranul laptopului

Stând foarte mult în fața laptopului, toată tusea, strănutul, sorbirea cafelei și atingerea lasă în mod inevitabil în urmă o dâră de mizerie murdară, uleioasă și plină de microbi.

Cel mai vizibil atunci când ecranul devine negru, desigur, dar care stă acolo, uitându-se la tine tot timpul. Ce trebuie să faceți?

Mâneca cămășii nu va fi de ajuns de data asta. Este timpul pentru o intervenție pe ecranul laptopului, adică un ghid de curățare util, pentru a readuce demnitatea în monitorul tău.

Cu ce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului. Aşa nu se va mai aşeza deloc praful

Nu apăsați prea tare când curățați ecranul laptopului

Ce nu trebuie să faci? Mai întâi de toate, înainte de a începe transformarea ecranului de calculator, există câteva atenționări.

  • Nu udați direct ecranul: Asta înseamnă că nu-l pulverizați niciodată. Dacă aveți de gând să folosiți o soluție de curățare, pulverizați prosopul de curățare și apoi ștergeți suprafața ecranului. Când îl pulverizați direct, riscați să suprasaturați pixelii, ceea ce poate cauza defecțiuni ale componentelor, probleme electrice și chiar incendii.
  • Nu folosiți produse de curățare obișnuite: Folosirea produselor de curățare a suprafețelor multiple sau a sticlei este un mare neajuns. Substanțele chimice din aceste produse sunt prea puternice pentru monitorul dumneavoastră. Chiar și apa și săpunul obișnuit este o soluție prea dură pentru ecranul computerului dumneavoastră.
  • Nu apăsați prea tare: Folosiți o mișcare circulară delicată pentru a vă curăța ecranul și nu aplicați niciodată o presiune prea mare. Acest lucru poate provoca daune permanente și este o mare pacoste atunci când tot ce încercai să faci era să îndepărtezi stropii de cafea.

Acum că am stabilit asta, mergem mai departe șă vedem cu ce să ştergi ecranul laptopului, și sunt, de fapt, trei metode, de la cea mai simplă, la cea ceva mai complexă:

Metoda simplă de curățare a ecranului de laptop

  1. Folosiți un mini aspirator: În ceea ce ne privește, această metodă într-un singur pas este o metodă de nerefuzat și ar trebui să fie primul dvs. plan de atac. Pentru monitoarele prăfuite, este nevoie doar de mișcarea blândă de măturare a unui ștergător Swiffer pentru ca ecranul să revină la normal. Microfibrele flexibile se pliază pe suprafață, ceea ce înseamnă că puteți curăța chiar și crestăturile din jurul ramei, suportul monitorului și balamaua care leagă monitorul laptopului dumneavoastră de bază. Practic, este o baghetă magică.
  2. Folosiți o cârpă din microfibre: Nu folosiți niciodată un prosop de hârtie, un tricou vechi sau șervețele pentru a vă curăța monitorul de calculator. În cel mai rău caz, fibrele din aceste materiale pot zgâria suprafața ecranului dvs. și, în cel mai bun caz, vor lăsa o dâră de scame. În schimb, folosiți o cârpă din microfibră, care este alcătuită dintr-un material sintetic foarte moale, care nu va provoca daune ecranului dvs. și va șterge frumos resturile.
  3. Ștergeți ușor: Folosiți o mișcare delicată, circulară, pentru a vă șterge ecranul. Pentru orice particule de alimente sau resturi rezistente, o mișcare circulară repetată poate ajuta la rezolvarea problemei. Dacă nu, treceți la următoarea metodă, care vă va arăta cum să preparați o soluție de curățare făcută în casă. Trebuie repetat: nu pulverizați niciodată ecranul direct cu detergenți sau cu apă și săpun.

Vezi și: Ingredientul care te scapă de praful de pe televizor şi laptop. E trucul anului, vei face mereu aşa

Metoda mai moderată de curățare a ecranului de laptop

  1. Opriți laptopul: Pentru această metodă, primul pas este să vă opriți din nou calculatorul, astfel încât să puteți vedea cu ușurință toate resturile de pe ecran ȘI să nu deteriorați sau să ardeți din greșeală pixelii.
  2. Faceți o soluție de curățare: Primul și cel mai simplu produs de curățare pe care ar trebui să îl încercați este apa distilată, care nu conține substanțe chimice. Dacă ecranul dvs. are nevoie de ceva mai puternic, amestecați ¼ cană de apă distilată și ¼ cană de oțet alb într-o sticlă cu pulverizator. Dacă nu aveți oțet alb, un ¼ de cană de apă distilată și un ¼ de cană de alcool pentru frecare va fi de asemenea suficient. Această soluție simplă poate fi folosită pe multe obiecte de uz casnic, de la ferestre la uși de duș .
  3. Pulverizați cârpa din microfibră: Pulverizați detergentul pe un prosop curat din microfibră. Nu pulverizați niciodată direct pe ecran, altfel riscați defectarea componentelor sau șocuri electrice.
  4. Ștergeți ecranul: Folosiți o mișcare blândă și curiculară pentru a șterge complet ecranul. Repetați această mișcare până când ecranul dvs. este complet curat.

 

Curățarea ecranului vă va oferi curățarea fizică atât de necesară pe care o meritați cu disperare. Dacă folosiți un laptop, puteți fi siguri că nu veți jigni pe nimeni de la cafenea sau din sala de conferințe cu stropi de la sandvișul cu friptură de vită de săptămâna trecută.

Dacă sunteți pe un computer de birou, un ecran curat ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă simți ca acasă, în biro. Și dacă asta nu funcționează, poate încercați să spălați pereții. Oricum ar fi, curățarea monitorului este un câștig pentru ambele părți.

Metode utile ca să ștergi ecranul televizorului

Televizorul este probabil unul dintre ultimele lucruri la care vă gândiți să adăugați pe lista ”de curățat”, dar diferența dintre un ecran murdar și o imagine clară nu este una la care să renunțați.

În fiecare zi, televizoarele noastre acumulează praf și amprente, iar acumularea se produce atât de încet încât este greu de observat. Asta până când vă luați 10 minute pentru a vă curăța televizorul și vă bucurați de o experiență cinematografică mult mai satisfăcătoare.

Cu ce să ştergi ecranul televizorului sau laptopului. Aşa nu se va mai aşeza deloc praful

Curățați ecranele TV plate cu plasmă, LCD, LED și OLED

Pentru a preveni acumularea de depuneri pe ecranul televizorului, încercați să curățați televizorul o dată pe săptămână.

„Este important să vă curățați ecranul televizorului nu numai pentru a-i prelungi durata de viață, ci și pentru a oferi cea mai clară imagine posibilă – murdăriile, praful și amprentele să dispară.

Poate face o mare diferență în ceea ce privește estetica televizorului dvs. și imaginea de pe ecran.”, spun specialiștii.

Pentru a curăța așa cum trebuie televizorul, asta în funcție și de tipul acestuia, vei avea nevoie de următoarele elemente:

  1. Pânză din microfibră
  2. Detergent pentru ecran
  3. Alcool de frecat (pentru televizoarele cu tuburi)
  4. Șervețel dezinfectant (numai pentru telecomandă)

Vezi și: Spune adio prafului de pe televizor. Amestecul ieftin care te scapă definitiv de această problemă

Cum să ștergi ecranlul la TV plate cu plasmă, LCD, LED și OLED

Puteți curăța orice televizor modern folosind același procedeu.

  1. Opriți alimentarea: Înainte de a scoate orice cârpă de praf sau detergent, asigurați-vă că televizorul este oprit. Dacă doriți să luați o măsură de precauție suplimentară, Cohoon spune că puteți, de asemenea, să scoateți televizorul din priză, dar de obicei nu este necesar pentru televizoarele moderne.
  2. Ștergeți praful de pe ecran: Ștergerea uscată a prafului de pe televizor este un pas crucial în procesul de curățare. Se recomandă utilizarea unei microfibre sau a unei cârpe moi pentru a șterge ușor praful de pe întregul ecran. Puteți folosi o cârpă din microfibră și pentru a șterge difuzoarele și cablurile.
  3. Utilizați un detergent sigur pentru ecran: Pulverizați o cantitate mică de produs de curățare adecvat pentru ecran pe o cârpă moale, niciodată direct pe ecran, și ștergeți televizorul cu o mișcare metodică, de la un capăt la altul. De asemenea, nu uitați să ștergeți ușor partea superioară și baza televizorului.
  4. Curățați petele de pe ecran: Pentru petele mai dificile, asigurați-vă că nu aplicați prea multă presiune, în special pe ecranele mai delicate. Dacă nu funcționează curățarea petelor cu o cârpă din microfibră, vi se recomandă să adăugați puțină apă caldă în cârpă și apoi să curățați pata cu cârpa umezită.
  5. Uscați la aer: Lăsați ecranul să se usuce complet înainte de a-l porni din nou. Acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute.

 

Cum să ștergi ecranul televizoarelor cu tuburi catodice (CRT)

Televizoarele cu tub mai vechi pot fi curățate într-un mod similar cu cel de mai sus, dar cu câteva variații.

  1. Scoateți televizorul din priză: Pentru siguranță, este mai bine să scoateți din priză televizorul CRT înainte de curățare.
  2. Cârpă de praf: Folosiți o cârpă din microfibră pentru a șterge ușor praful, murdăria sau orice alte resturi. Este posibil să fie nevoie să întoarceți cârpa sau să luați o a doua cârpă pentru a îndepărta totul în mod adecvat.
  3. Ștergeți ecranul: Deoarece aceste ecrane sunt un pic mai rezistente, puteți amesteca părți egale de alcool de frecare și apă călduță pentru a crea o soluție de curățare. Curățați punctual orice zonă încăpățânată cu mizerii lipite sau amprente grele.
  4. Uscați complet la aer: După ce v-ați curățat televizorul, lăsați-l să se usuce complet la aer înainte de a-l porni din nou. Acest lucru ar trebui să dureze doar aproximativ 15 minute.

 

Cum să curățați o telecomandă de televizor

Pentru a curăța și igieniza o telecomandă, Stapf spune să folosiți pur și simplu un șervețel dezinfectant pentru a îndepărta bacteriile, germenii, amprentele și orice alte reziduuri. Asigurați-vă că șervețelul de curățare este umed, dar nu înmuiat, pentru a evita pătrunderea de lichid în interiorul telecomenzii.

Vezi și: Cele mai murdare suprafețe din lume. Obiectul banal pe care îl ating zilnic mii de români

Petreceți ceva timp pentru a curăța între butoane, deoarece aici se poate acumula cu ușurință murdărie. De asemenea, este o idee bună să scoateți mai întâi bateriile sau puteți duce telecomanda într-o altă cameră pentru a nu schimba din greșeală setările televizorului în timp ce curățați butoanele.

Greșeli pe care trebuie să le evitați atunci când curățați ecranele televizoarelor

Pentru a vă păstra televizorul într-o formă excelentă, rețineți aceste greșeli comune de curățare a televizorului:

  • Uitarea de a șterge mai întâi praful: Un mare pas greșit atunci când curățați un televizor este să uitați să ștergeți praful de pe ecran înainte de a folosi un agent de curățare. Acest lucru poate duce la apariția unor zgârieturi minuscule care degradează încet calitatea imaginii.
  • Frecarea prea tare: Ecranele televizoarelor moderne sunt delicate și necesită o atingere delicată. Ștergerea prea energică sau folosirea unei cârpe aspre poate deteriora rapid ecranul.
  • Pulverizarea soluției direct pe televizor: Toate produsele de curățare umede trebuie pulverizate pe o cârpă și apoi șterse pe televizor. Pulverizarea direct pe ecran poate crea pete care sunt greu de îndepărtat. De asemenea, riscați să deteriorați difuzoarele.
  • Utilizarea de detergenți neaprobați: Folosirea detergenților pentru sticlă cumpărați din magazin pe ecranele televizoarelor OLED sau LCD este o mare greșeală.
  • Folosirea a prea mult detergent: Aveți nevoie doar de o cantitate mică de detergent prietenos cu ecranul; o cantitate prea mare poate duce potențial la deteriorarea umidității.

 

Concluzie

Acum ai toate informațiile la îndemână, și știi ce și cum trebuie să faci asta. Baftă la curățenie! Vezi și alte trucuri aici.

Parteneri
O mare actriță s-a stins din viață. O boală cruntă a răpus-o
Redactia.ro
Serialul lansat recent care te va ține lipit de ecran. Este bazat pe un celebru roman, iar finalul e complet neașteptat
Click.ro
„Te pui jos şi te rogi, până cade obuzul”. Povestea românului care a luptat în prima linie a frontului din Ucraina mai bine de un an
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum a fost surprinsă Lidia Buble alături de Horațiu Nicolau, iubitul ei în vârstă de 63 de ani / FOTO
Unica.ro
Ignatul porcului, obiceiuri, tradiții și superstiții din moşi strămoşi. Ce nu avem voie să facem
EVZ.ro
Cum va fi vremea în noaptea dintre ani și în primele săptămâni ale lunii ianuarie 2025. Meteorologii au actualizat prognoza meteo
Spynews
Călin Georgescu a anunțat în direct. Nu mai cale de întoarcere: Mă delimitez de toți!
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
PENSIILE vin cu ÎNTÂRZIERE in 2025! POȘTA ROMÂNĂ a CONFIRMAT!
Mediaflux
Cine este adolescenta de 15 ani, care a ucis un elev și o profesoară într-o școală. Ce alte planuri periculoase avea
Spynews.ro
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro