Indiferent dacă ești începător în cultivarea roșiilor sau ai deja experiență, trebuie să știi la cât timp se udă semințele de roșii. Roșiile sunt cele mai populare alegeri pentru legumele cultivate acasă – sunt ușor de crescut, rapid de tăiat și produc rezultate delicioase.
Nu uda excesiv solul – ar trebui să fie umed, dar nu înecat, altfel riști ca rădăcinile să putrezească.
De asemenea, nu ar trebui să uzi plantele de roșii dacă solul este încă umed de la ultima udare. Dacă plantele tale de roșii sunt în aer liber, amintește-ți că apa de ploaie va conta și ea.
Vezi și: Ce înseamnă roșii hibrid. Cum se cultivă și ce gust au, de fapt
Când uzi plantele de roșii, aplică apa încet și adânc în jurul bazei tulpinii – această viteză este necesară pentru un control mai bun al cantității și aplicării.
Nu vărsa apa direct peste plantă și frunze; acest lucru poate încuraja bolile și de asemenea risipește orice apă care se evaporă înainte de a ajunge la sol.
Udarea roșiilor se face cel mai bine dimineața. Acest lucru se datorează faptului că îi dă umidității o șansă să pătrundă în sol înainte de a fi evaporată de orele de vârf ale soarelui din timpul zilei.
Udarea poate fi necesară încă o dată și după-amiaza, dacă soarele a uscat solul. Roșiile nu trebuie udate seara niciodată. Scăderea temperaturii combinată cu umiditatea poate încuraja boli cum ar fi ciuperca și putregaiul la vârful florii de roșii.
Prea multă apă sau prea puțină, poate afecta roșiile și creșterea acestora. Folosește un sol bogat în substanțe nutritive, ca să nu mai fii nevoit să adaugi în plus fertilizatori.
Citește și: De ce să pui tufe de cimbru printre straturile de legume. Grădina ta se va schimba total
Dar dacă solul este sărac, poți adăuga substanțe cum ar fi superfosfatul, ureea sau clorura de potasiu în apa de udare, diluate în proporție de un gram la un litru de apă.
Cu aproximativ 10-12 zile înainte de a planta răsadurile în pământ, este important să le supunem procesului de întărire, prin scăderea treptată a umidității și temperaturii.
În această perioadă, este recomandat să reducem cantitatea de apă folosită pentru udarea răsadurilor și să o facem mai rar. Această măsură ajută la diminuarea stresului cauzat de lipsa apei.
Când frunzele răsadurilor încep să stea orizontal, este semn că plantele sunt pregătite să fie mutare într-o cameră mai răcoroasă, cu o temperatură de aproximativ 14-16 °C.
După ce semințele au încolțit, trebuie să ai grijă de răsaduri mai des, dar cu cantități mici de apă. Astfel, vor trebui udate de două ori pe zi, dar cu mare grijă și atenție.
Udarea micilor plante trebuie să se facă cu atenție, folosind un pulverizator și având grijă să nu le uzi excesiv pentru că ai putea să le îneci și să le strici dezvoltarea ulterioară.