04 aug. 2022 | 08:44

De ce să pui tufe de cimbru printre straturile de legume. Grădina ta se va schimba total

Diverse
De ce să pui tufe de cimbru printre straturile de legume. Grădina ta se va schimba total
Ai șase motive să pui tufe de cimbru printre straturile de legume

De ce să pui tufe de cimbru printre straturile de legume? Cimbrul este o plantă valoroasă, cu beneficii culinare și medicinale. Dar asta nu e tot! Există cel puțin șase motive pentru a cultiva tufe de cimbru printre straturile de legume, în grădina ta. Dacă nu știai, grădina ta se va schimba total. Așa că, dacă ești pasionat de grădinărit, ai ajuns la locul potrivit. Vei afla de ce să pui tufe de cimbru printre straturile de legume, sau în orice loc unde ai culturi.

Beneficiile cultivării cimbrului

Această plantă mediteraneană face parte din familia mentei. Fie că-ți place cimbrul târâtor, cimbrul comun, cimbrul de lămâie sau cimbrul francez, vei găsi o varietate care să se potrivească nevoilor tale. Este rezistentă la frig și tolerantă la secetă.

Plantarea în comun este o strategie de grădinărit care constă în plasarea unor culturi diferite împreună pentru a spori creșterea și calitatea. Cimbrul este o plantă perenă rezistentă care preferă mediile mai uscate și mai nisipoase.

Deși o varietate de plante aromatice, și chiar și flori, cum ar fi gălbenelele și năuturile, pot fi adesea plantate împreună, anumite tipuri, cum ar fi pătrunjelul, coriandrul, tarhonul, busuiocul și arpagicul preferă un sol mai umed și nu ar trebui să fie plantate direct cu cimbrul.

Tufele de cimbru iubesc temperaturile calde. Planta este tolerantă la secetă și necesită relativ puțină întreținere. Dacă nu știai, există cel puțin 300 de soiuri de cimbru. Tufele de cimbru, ca și alte ierburi aromatice, funcționează bine cu multe plante de grădină în stimularea apărării și creșterea.

Află de ce să pui tufe de cimbru în grădină

Tufele de cimbru pot înflori alături de rozmarin, salvie, măghiran și oregano în grădina de plante aromatice. De asemenea, este o plantă însoțitoare excelentă în grădina de legume.

Oferă mai multe beneficii decât primește. Unii dintre cei mai buni companioni pentru cimbru sunt:

1. Căpșunile

Tufele de cimbru funcționează ca un factor de descurajare a viermilor. Cimbrul plantat între rândurile de căpșuni poate ajuta la înăbușirea buruienilor și poate oferi o acoperire a solului pentru a ajuta la menținerea umidității acestuia.

2. Culturi din familia varză

Culturile de Brassica, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles, varza kale, conopida și varză napi, pot atrage viermi de varză, lopeți de varză, molii de varză, afide și gândaci de purici.

Tufele de cimbru funcționează nu numai ca un repelent eficient împotriva majorității acestor insecte dăunătoare, ci și ca o momeală pentru gărgărițe, care pot consuma peste 50 de afide pe zi, servind în același timp ca polenizatori ai culturilor.

3. Roșiile

Tufele de cimbru suntun repelent natural împotriva viermelui de tomate, care este cel mai dăunător dăunător de grădină al plantei de tomate, precum și împotriva muștelor albe.

Plantează tufele cimbru în apropierea roșiilor pentru a le spori apărarea, precum și pentru a le spori aroma atunci când se coc.

4. Vinetele

Cimbrul este o bună plantă de companie pentru această plantă de noapte, deoarece servește ca un factor de descurajare organic pentru moliile de grădină.

5. Cartofii

Împreună cu mușețelul și busuiocul, tufele de cimbru pot îmbunătăți aroma tuberculilor de cartofi.

De asemenea, cimbrul poate atrage insecte benefice, cum ar fi viespile parazite, pentru protecție împotriva dăunătorilor, cum ar fi gândacul de Colorado al cartofului, care vă poate decima recolta.

6. Afinele

Dacă ai un tufiș de afine, plantează și tufele de cimbru în apropiere pentru a atrage albinele pentru polenizare.

Afinele pot necesita o aciditate mai mare a solului, dar cimbrul se poate dezvolta într-o gamă largă de pH-uri, ceea ce îl face o plantă rezistentă și utilă.

7. Șalotă

Plantarea cimbrului în apropierea șaloturilor poate ajuta la îmbunătățirea și sporirea aromei acestora.

8. Trandafir

Dacă ai un tufiș de trandafiri pe care nu reușești să îl ferești de muște negre și afide, tufele de cimbru sunt un companion excelent pe care să o ai în apropiere.

Șase motive să pui tufe de cimbru printre straturile de legume

1. Este ușor de cultivat

Această plantă nu necesită multă îngrijire. În general cei care cultivă tufe de cimbru se orientează spre plantele care nu au nevoie de multă atenție.

Recolteaz-o des pentru a o menține în mod natural. În caz contrar, taie tulpinile lemnoase la jumătate în fiecare toamnă.

2.Este un bun medicament

Cimbrul este adesea folosit în remediile naturale. Fiind o plantă antivirală, este deosebit de util în cazul simptomelor de răceală comună, tuse și infecții bronșice.

Se poate face un elixir din salvie și cimbru, care este ușor de făcut acasă. Este, de asemenea, un antiseptic puternic pentru tăieturi, zgârieturi, acnee sau mușchi dureroși.

Poți cumpăra uleiul esențial sau caută produse naturale care conțin timol, ingredientul activ. Sau încearcă să-ți prepari propriul ulei infuzat de cimbru.

Poate fi folosit ca ulei culinar în bucătărie, direct pe piele ca hidratant sau unguent dezinfectant, sau într-un unguent.

3. Cimbrul este o plantă culinară delicioasă

Această plantă mediteraneană poate fi folosită atât proaspătă, cât și uscată în bucătărie. Este folosit în mod popular într-un amestec de ierburi uscate pentru păsări de curte sau în amestecul de condimente.

Pentru ceva diferit, încearcă să prepari fursecuri cu calendula și cimbru sau conserve de cireșe negre cu cimbru.

4. Tufele de cimbru atrag insectele benefice și polenizatorii

Această plantă cu flori atrage o mare varietate de polenizatori și este favorizată în special de dantelării, o insectă benefică, pentru habitatul de depunere a ouălor.

Larvele de dantelă sunt prădători vorace de afide, muște albe, omizi de molii de varză și multe altele.

Se recomandă să se planteze tufe de cimbru la marginea grădinii de legume și sub pomii fructiferi.

5. Este un repelent pentru dăunători

Mirosul puternic al acestei plante confundă dăunătorii care își adulmecă culturile preferate pentru a le devora.

Acesta este un alt motiv pentru care se plantează în jurul perimetrului grădinii de legume și sub pomii fructiferi.

6. Cimbrul reduce eroziunea

Reducerea eroziunii solului este un obiectiv important în grădini. Rădăcinile au un obicei de creștere profund și fibros care este perfect pentru a crește pe pantele predispuse la eroziune.

Concluzie

Fiind o plantă perenă, pornirea ei din semințe este o practică lentă. Cu toate acestea, dacă nu ai bani și nu dorești să cumperi răsaduri, cultivarea din semințe este ușoară.

În plus, poți fi sigur că plantele tale au fost cultivate fără chimicale.

PlaySport
Fotografii RARE cu VĂDUVA lui Corduneanu! Cum arată Grațiela, femeia care a rămas singură cu 3 copii
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Cancan.ro
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Stirile PROTV
Ana-Maria a fost găsită moartă după ce s-a urcat în mașina unui bărbat. Camerele au surprins ce s-a întâmplat cu ea
Romania TV
Anca Dumitra a făcut anunţul! Pro TV o pierde pe Geanina din Las Fierbinţi
Capital.ro
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
EVZ.ro
Liderul Ceceniei ar fi pe moarte. Cumpăna prin care trece Kadîrov
Adevarul
Semnal de alarmă: A crescut brusc numărul tinerilor cu cancer
BZI.ro
Ce se întâmplă cu Visarion Alexa: Soția acestuia l-a dat de gol
Spynews.ro
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Cine sunt concurenții de la "Insula Iubirii". Surprize mari la Antena 1
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Băncile au probleme uriașe. Se concediază angajați pe capete
EVZ.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Decizie pentru permisele de conducere din România. Cine poate să îl obțină mai devreme
Capital.ro
Compania de curierat care deschide un nou hub regional. Peste 150 de noi locuri de muncă!
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALERTĂ NUCLEARĂ în EUROPA! Avertismentul RUSIEI la doi pași de ROMÂNIA
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro