La cât de bine desenează, era să-l ia poliția: de ce a făcut subiectul unei investigații

Un artist vizual în vârstă de 36 de ani a făcut de curând subiectul unei investigații și a riscat să ia o amendă cât se poate de generoasă, dintr-un motiv aberant.

John Fisher a primit de curând o vizită de la autorități, din cauza măiestriei sale la desen. Aflat în Regatul Unit, bărbatul a fost investigat de către Trading Standard (Departamentul de Comerț) din cauza faptul că cineva a crezut că lucrările sale nu sunt desenate. În schimb, arată atât de convingător și par fotorealisite, încât mulți sunt de părere că totul este un truc software.

Practic, autoritățile l-au luat în vizor pentru că își vindea lucrările, iar cineva a crezut că nu sunt realizate de mână, cu creionul pe hârtie, ci sunt automatizate, printr-o aplicație software. 

marvel stan lee

Totul s-a dovedit a fi o prostie, dar dacă te uiți la creațiile alăturate, înțelegi de unde ar putea să pornească respectivul scenariu. Din fericire pentru John Fisher, când a anchetatorii i-au călcat pragul, el le-a arătat mai multe lucrări ale sale, împreună cu toate instrumentele pe care le folosește, pentru a-i convinge de faptul că efortul și talentul său sunt autentice.

”Au spus că au primit o plângere legată de operele mele de artă, că nu sunt făcute din creion, ci că folosesc o aplicație pentru a înșela oameni. I-am invitat înăuntru și le-am arătat schițele, am și șters câteva zone cu radiera pentru a le arăta că este vorba de creion adevărat. I-am întrebat dacă mai este ceva ce le pot arăta, dar spus că totul este destul de alb și negru, sunt desene cu creionul.”, a explicat John într-un interviu recent.

După întregul episod cu investigația, autorul și-a făcut griji că acele circumstanțe i-ar putea afecta cariera și, implicit, sursa de venit. De când s-a lăsat de meseria de bucătar, în urmă cu vreo doi ani, aceste lucrări au reprezentat singura sa finanțare.

desen nunta creion

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI