La 63 de ani, Victor Pițurcă arată ca la 40. Cum reușește să se mențină în formă

La 63 de ani, Victor Pițurcă arată ca la 40. Cum reușește să se mențină în formă
La 63 de ani, Victor Pițurcă arată ca la 40. Cum reușește să se mențină în formă

Celebrul antrenor al Naționalei României, și de curând al FC Craoiva, este unul din cei mai controversați oameni de fotbal. Nu datorită ”aventurilor” sale, ci datorită modului tranșat în care pune problemele, în general.

La 63 de ani, Victor Pițurcă arată ca la 40

Toată lumea îl cunoaște pe Victor Pițurcă, chiar dacă nu este microbist înrăit. A devenit ”cunoscut” după ce Vica Blochina ieșea la rampă și dezvăluia relația amoroasă pe care a avut-o cu acesta,timp de 16 ani.

Acum, ajuns la 63 de ani, toată lumea din fotbalul românesc, îl invidiază pentru modul cum arată.

Pițurcă s-a născut în județul Dolj la 8 mai 1956. A fost unul din atacanții ai echipei de aur a Stelei. Fostul fotbalist demonstrează în fiecare zi că timpul poate deveni doar o variabilă. Mai ales atunci când pui pe primul plan sănătatea ta şi sportul.

Cum reușește să se mențină în formă

Spre deosebire de mulţi alţi fotbalişti de top care, după abandonarea activităţii, mai fac sport doar în faţa televizorului, Piţi şi-a păstrat stilul de viaţă activ.

Indiferent cât de încărcat îi era programul, el nu a renunţat niciodată la alergarea zilnică. Pițurcă își face siesta în fiecare zi, în pădurea Băneasa. Acolo poate fi văzut în fiecare dimineaţă acoperind un traseu de aproximativ 7 kilometri.

În afară de alergarea prin pădure, Victor Pițurcă mănâncă numai produse bio. Și lee ia chiar din propria fermă, din satul Islaz, comuna Bră­­neşti. În urmă cu aproape 15 ani, a cumpărat un teren de câteva mii de metri pătraţi la marginea satului Islaz.

Aici  şi-a făcut o adevărată fermă bio. Antrenorul creşte acolo câteva sute de găini, gâşte, raţe, curci, plus doi-trei porci gata de sacrificare oricând i se termină stocul de carne.

La 63 de ani, Victor Pițurcă arată ca la 40. Cum reușește să se mențină în formă
La 63 de ani, Victor Pițurcă arată ca la 40. Cum reușește să se mențină în formă

Pe lângă acestea, Piţi are şi o seră imensă, care îi garantează roşii şi orice alte legume proaspete şi pe timp de iarnă. Are și plantaţi de meri, peri, pruni, vişini, cireşi şi câţiva gutui. Desigur, nimic nu este stropit, pentru a-şi păstra proprietăţile.

Așa cum spuneam, multă lume se întreabă cum reușește fostul antrenor al Craiovei Maxima să se mențină bin în viața de zi cu zi. Din păcate nu putem spune același lucru și pe plan profesional, deoarce Piţurcă nu reuşeşte să găsească o soluţie magică şi în antrenorat.

Revenirea lui în Liga 1, după o absenţă de 9 ani, s-adovedit a fi una reuşită. A rezistat doar patru luni ca antrenor principal la Universitatea Craiova. Iniţial semnase în august 2019 un contract pe 3 ani.

Rezultatele slabe obţinute la cârma oltenilor şi divergenţele cu patronul echipei legate de întărirea lotului l-au făcut pe Victor Piţurcă să plece de la echipă. Asta s-a întâmplat înainte de reluarea pregătirilor din luna ianuarie.

Totuşi, rămâne în istorie ca unul dintre cei mai importanţi selecţioneri. El a calificat naţionala României la turneele finale ale Campionatelor Europene din 2000 şi 2008.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI