L-a demis! Nicușor Dan a luat decizia drastică chiar azi: ”Nu trebuie distrus”

L-a demis! Nicușor Dan a luat decizia drastică chiar azi: ”Nu trebuie distrus”
Nicușor Dan ia decizii drastice la Direcția de Mediu din Primăria Capitalei

Bucureștiul, capitală europeană, cu câteva milioane de locuitori, suferă. Suferă de frig, suferă de lipsa parcărilor, și suferă de lipsa spațiilor verzi. Această suferință nu este de ieri de azi, este de foarte mulți ani, dar nimeni nu face nimic. În schimb, prin decizii halucinante, și spațiile verzi rămase, copacii, etc, sunt defrișați pe zone întregi din capitală. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat astăzi o decizie la Direcția de Mediu din Primăria Capitalei.

Nicușor Dan ia decizii drastice la Direcția de Mediu din Primăria Capitalei

Criza spațiilor verzi din Bucureștiul anului 2021 este una cunoscută. În ultimii ani, în diferitele zone din București au fost defrișate zone întregi de spații verzi, fie gradenele de pe mijlocul bulevardelor, sau din zonele aflate în jurul blocurilor.

Un astfel de caz, autorizat de Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, este cel din zona Bulervadului Kiseleff, unde s-au tăiat un număr consistent de copaci. Este vorba de defrișarea a 22 de copaci din zona bulevardului.

Decizia luată de Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, la determinat pe Nicușor Dan să ia o decizie drastică în privința directorului instituției respective. Zona a mai fost în discuție, pe vremea când Gabriela Firea era primar general, iar Nicușor Dan candidat independent.

La acel moment independentul Nicușor Dan reușea să stopeze defrișarea. Aici se dorea demararea unui proiect de construcție a unor blocuri în zona denumită ”grădinile Versailles ale Bucureştiului”.

Astăzi, din calitatea de Primar, Nicușor Dan l-a demis pe directorul intermar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, făcând anunțul pe contul său de Facebook.

”L-am eliberat azi din funcție pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45. Mai precis pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrișarea a 22 de arbori.

Am reușit să oprim această defrișare la timp. În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus!”, a fost anunțul făcut de Primarul General.

Direcția de Mediu din Primăria Capitalei și interminabilele scandaluri

Funcția de director a fost deținută de Alexandru Nicolae, acesta fiind numit de fostul primar, Gabriela Firea. Direcția de Mediu din Primăria Capitalei nu este la primul scandal de acest gen.

Pe vremea fostului primar, Gabriela Firea, și în timpul mandatului lui  Costel Alexe la Mediu, s-au purtat discuții despre poluarea din București. Atunci, atât Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, cât și Firea, ca primar, nu au făcut aproape nimic pentru stoparea poluării din Capitală.

Anul trecut au fost câteva situații în care nivelul de poluare, datorat lipsei spațiior verzi, au fost masiv. Iar atunci când cei de la Direcția de Mediu din Primăria Capitalei au fost întrebați, nu au dat niciun răspuns.

Criza spațiilor verzi din București

În București, cu peste 1,9 milioane de locuitori, suprafața medie a zonelor verzi este de 9,67 metri pătrați pe locuitor, ceea ce este insuficient pentru nevoile minime ale populației, fără a mai menționa faptul că este cu mult sub standardele UE.

În prezent, Bucureștiul se confruntă cu multe probleme urbane, care afectează din ce în ce mai mult calitatea vieții locuitorilor săi. Una dintre marile probleme ale Bucureștiului este cea a insuficienței spațiului verde.

Această criză a crescut semnificativ din 1990, când construcțiile au redus zonele verzi ale orașului. O cercetare din 2009 a arătat că în ultimii 20 de ani au dispărut 1,5 milioane de copaci și 20 de milioane de metri pătrați de spațiu verde.

Estimările arată că rata reducerii spațiului verde a fost de aproximativ 250 de acri pe an. Asta ar explica faptul că spațiul verde din București acoperă acum doar jumătate din suprafața sa anterioară.

Cel mai bine situat este sectorul 1, în care spațiul verde ocupă 11 metri pătrați pe locuitor. În sectorul 6 există doar 0,6 metri pătrați de spațiu verde pe locuitor. Raportul este de douăzeci de ori mai puțin decât este necesar. Reducerea suprafeței de zone verzi din București ar fi chiar mai mare. Reamintim că nu sunt incluse aici cele 14 cimitire, care acoperă 324,44 acri.

Bucureștiul ar trebui să aibă 6905,2 acri de spațiu verde până la sfârșitul anului 2025. În prezent, zona construită acoperă doar 2579,7 acri. Există aproximativ 40 de parcuri în București, dintre care unele au o mare valoare peisagistică sau istorică, conferind o identitate Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI