L-a bătut pe Usain Bolt: cum a depășit un record mondial la zece luni după ce a născut

Când vine vorba de cariera de sportiv, aceasta vine cu compromisuri majore în materie de viață personală. Ca urmare, dacă ajung vreodată părinți, cei mai mulți sportivi de performanță fac acest gest destul de târziu în viață.

Spre surprinderea tuturor, Allyson Felix a devenit mamă în urmă cu 10 luni. Partea uimitoare este câștigarea unei medalii de aur la un campionat mondial la mai puțin de un an de la nașterea prematură prin cezariană.

Allyson Felix participă de 12 ani la campionate mondiale și este expertă în competițiile de ștafetă. Cu ajutorul celei mai recente medalii de aur, a reușit să doboare recordul deținut de Usain Bolt în materie de victorii. Faptul că a câșigat și o luptă cruntă cu Nike în tot acest timp reprezintă un alt detaliu care nu trebuie neglijat.

În nouă din zece cazuri, nașterea reprezintă moartea carierei pentru o sportivă, dar un nivel semnificativ de ambiție și un efort titanic din partea lui Allyson Felix ne arată că orice este posibil când îți dorești cu adevărat. A învins toate stereotipurile cu performanța ei, iar apogeul a constat în victoria recentă în cursa de 4 X 400 de metri la campionatul mondial de atletism.

În final, Allyson se poate lăuda cu cele mai multe medalii de aur în domeniul atletismului, obținute la campionate mondiale. Fostul record în domeniu era deținut de Usain Bolt. În cadrul declarațiilor făcute după cursă, tânăra mamă și-a manifestat entueziasmul pentru victoria istorica. ”A fost foarte special.. A fost un an nebunesc pentru mine, așa că doar să fiu aici și să alerg cu această achipă grozavă, mă simt atât de binecuvântată. Sunt recunoscătoare că sunt sănătoasă, că lucrez în continuare la recuperare. Mă simt bine.”, a declarat sportiva.

Până la vârsta de 32 de ani, Allyson Felix a câștigat șase medalii de aur la Jocurile Olimpice și s-a bucurat de 11 titluri de campion mondial. Fetița ei s-a născut prematur, la doar 32 de săptămâni, dar după 29 de zile la terapie intensivă, a putut să o ia acasă și să se bucure de ea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI