22 mai 2019 | 19:48

Klaus Iohannis, vizat de o posibilă plângere penală: un membru CNA îl acuză de minciună

Știri generale
Klaus Iohannis, vizat de o posibilă plângere penală: un membru CNA îl acuză de minciună

Președintele Klaus Iohannis ar putea fi vizat de o posibilă plângere penală. Un membru al CNA îl acuză pe șeful statului de minciună și că a făcut afirmații neprobate la adresa instituției.

Radu Herjeu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de minciună și se declară revoltat de cele spuse de șeful statului. El susține că liderul de stat a făcut afirmații neprobate atunci când a vorbit despre un ordin al Liviu Dragnea, referitor la clipul realizat de Administrația Prezidențială.

Radu Herjeu afirmă că nu exclude posibilitatea de a depune o plângere penală pe numele lui Klaus Iohannis.

De ce vrea Radu Herjeu, membru CNA, să-l dea în judecată pe Klaus Iohannis

Reacția lui Radu Herjeu a fost provocată de declarația președintelui Klaus Iohannis. Referindu-se la clipul realizat de Administrația Prezidențială, în care românii erau îndemnați să voteze la referendumul din 26 mai, șeful statului a spus că Liviu Dragnea a dat ordin CNA să ignore referendumul.

Radu Herjeu, membru CNA, susține că totul este o minciună.

„O să încep cu cea mai gravă acuzație, la care mă gândesc foarte serios dacă nu cumva ar trebui să răspund cu o plângere în justiție. Îl somez pe președintele țării să prezinte dovada existenței ordinului lui Dragnea și a ajungerii lui la membrii CNA vizați de comentariile sale, implicit la mine. Eu înțeleg că președintele nu are habar de legea audiovizualului. Și e normal. Domnia sa încă mai are probleme cu nuanțele Constituției. Dar consilierii se puteau documenta și puteau afla că, în cazul unui referendum, CNA NU acordă timpi de antenă. Cu atât mai puțin pentru publicitate electorală. Timpii de antenă se acordă DOAR în cazul emisiunilor de promovare electorală, care NU se pot desfășura pe tema referendumului, ci doar în cazul unor alegeri parlamentare, locale sau prezidențiale”
Radu Herjeu, membru CNA

De ce a refuzat CNA clipul realizat de Administrația Prezidențială

Radu Herjeu insistă că videoclipul realizat de Administrația Prezidențială era construit de așa natură încât să exprime o părere partizană.

„Oricine are curiozitatea să-l vadă va constata singur că e un îndemn de a ”spune DA pentru Europa etc etc etc”, ”spune DA pentru a nu mai fi hoți în conducerea statului etc etc etc”. De aceea s-a apreciat în CNA că este un spot care promovează o poziție partizană, ceea ce este perfect legal și normal, dar acest lucru nu poate fi considerat de interes public, atât timp cât lipsesc și celelalte poziții partizane, favorabile boicotului sau votului negativ”
Radu Herjeu, membru CNA

Radu Herjeu mai spune că CNA nu a refuzat, literalemente, acest clip. El susține că CNA a respins o solicitare a președintelui, pentru că emiterea unei decizii acum ar fi fost inutilă, ținând cont că, pentru a intra în vigoare, trebuie să stea în dezbatere publică cel puțin 10 zile.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro