Klaus Iohannis, anunț despre alegerile din 26 mai: „PSD-ului îi este frică”

Klaus Iohannis, anunț despre alegerile din 26 mai: „PSD-ului îi este frică”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre alegerile europarlamentare și despre referendumul din 26 mai. Șeful statului consideră că scrutinul de duminică va schimba multe lucruri pe scena politică din România

Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă la Palatul Cotroceni și a răspuns câtorva întrebări venite din partea jurnaliștilor. Șeful stalului a susținut că PSD vrea să boicoteze referendumul pe justiție pentru că social-democraților le-ar fi frică de acest vot.

Președintele a mai spus, în context, că nu va mai nominaliza un alt premier de la PSD, dacă i se va cere acest lucru. Se poate ajunge în acestă situație dacă, ipotetic vorbind, Viorica Dăncilă pierde sprijinul politic din partea partidului.

Ce spune președintele despre poziția PSD față de referendum

Klaus Iohannis crede că PSD se teme că referendumul va fi validat și că majoritatea celor prezenți vor vota DA la întrebările propuse.

„PSD-ului îi este frică de acest vot la referendum. PSD face ce știe să facă, adică încearcă să boicoteze acest vot. Vedem cum activiști, oameni din conducere, umblă peste tot prin țară să explice oamenilor cum că referendumul nu e important, ba chiar umblă pe la județe, pe la primării, ca oamenii nici să nu voteze. E jalnică această încercare. Ba mai mult, PSD încearcă și instituțional să blocheze, A dat dragnea ordin la CNA să ignore referendumul. Când le-am trimis o solicitare, un clip în care eu îi încurajez să participe, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie, e jalnic”
Klaus Iohannis, președintele României

Klaus Iohannis, despre posibila candidatură a lui Dragnea la prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a comentat anunțul premierului Viorica Dăncilă, în care șefa Guvernului spunea că va vota la referendum. Această declarație a fost văzută drept o distanțare față de Liviu Dragnea și o apropiere față de demersul lui Klaus Iohanni.s

„Mă bucură că sunt PSD-iști care se trezesc și văd că conducerea lui Dragnea e toxică și pentru PSD”
Klaus Iohannis, președintele României

Klaus Iohannis a fost rugat să comenteze și declarația făcută de Liviu Dragnea, care a promis că duminică, după închiderea urnelor, va anunța dacă va candida sau nu la alegerile prezidențiale.

„Nu cred că se va anunța mare brânză duminică seară pentru că vor pierde alegerile. Atât ne mai lipsește: ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la președinție”
Klaus Iohannis, președintele României

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI