Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru românii speriați de coronavirus

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru românii speriați de coronavirus
Care sunt cele mai aspre măsuri care se iau prin decretul privind starea de urgență. Cum vor fi aplicate acestea

Președintele României convoacă miercuri o ședință CSAT în care să discute despre strategia de urmat în  contextul epidemiei de coronavirus. Astăzi, Klaus Iohannis a spus că situația din Italia a generat și generează multă îngrijorare și că se impune convocarea rapidă a CSAT.

Cetățenii să se informeze și să respecte regulile de igienă

El a adăugat că autoritățile române au luat măsurile care se impun și că e foarte necesar ca procesul de comunicare să fie cât se poate de fluid, să nu aibă sincope. De asemenea, el a făcut apel la calm și la informarea corectă a cetățenilor, insistând pe bunele obiceiuri igienice pe care oricine trebuie să le respecte.
Acest apel al președintelui vine în contextul în care criza coronavirusului se adâncește și se internaționalizează. Italia e prima țară afectată serios dintre țările europene. Aici, s-au înregistrat șapte decese în ultimele patru zile, iar numărul cazurilor de infecții cu coronavirus a ajuns la 220. Mai multe localități din această țară se află în carantină.

„Nu e cazul să ne panicăm” Sursa foto: euractiv.com

Ministrul Afacerilor Externe din România a emis o avertizare de călătorie în Italia, iar Ministerul Sănătății a anunțat că toate persoanele care vor veni din Italia vor fi plasate sub carantină, dacă există suspiciuni de infectare. Între timp, OMS spune că, deși rezultatele sunt îngrijorătoare, nu este cazul unei pandemii. „Deocamdată nu poate fi vorba de o răspândire necontrolată a coronavirusului la nivel global și nu ne confruntăm cu îmbolnăviri necontrolate”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyeus, șeful instituției.

„Va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ”

„Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile. Situația din Italia a generat și generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul românilor, și e de înțeles, dat fiind că mulți români locuiesc acolo. Eu sunt în contact permanent cu instituțiile responsabile pentru a monitoriza ce se întâmplă în zonele de carantină. Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI