22 apr. 2020 | 14:10

Klaus Iohannis, anunțul care le schimbă viața românilor. După 15 mai vom circula liber, dar cu o condiție

News
Klaus Iohannis, anunțul care le schimbă viața românilor. După 15 mai vom circula liber, dar cu o condiție
Klaus Iohannis, primele declarații după o nouă ședință de urgență

Ședință de urgență la Palatul Cotroceni, unde președintele Klaus Iohannis a convocat pentru a doua zi consecutiv factorii decidenți în pandemia de coronavirus. Șeful statului a anunțat primele măsuri care vor fi luate după data de 15 mai, când unele restricții se vor relaxa.

Klaus Iohannis, primele declarații după o nouă ședință de urgență

Președintele Klaus Iohannis și-a început discursul cu masca de protecție pe față, deoarece așa vom trăi fiecare dintre noi pentru mult timp de-acum încolo, după cum el a menționat. ”Aș vom arăta după 15 mai, în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Am avut astăzi o nouă întâlnire cu premierul Orban pentru a începe să detaliem planul de relaxare. Vom avea în scurt timp un plan destul de detaliat pe care îl vom publica. 

Trebuie anunțate unele măsuri, ca să ne pregătim. Una dintre măsuri este cea cu masca de protecție. După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și pe transportul în comun. Nu este limitată în timp. Vom putea renunța, poate, la anul, când pandemia este sub control.

A doua măsură este una care va bucura mulți români. După 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Vom putea să ne deplasăm fără a declara unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Pentru protecție, multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne interdicțiile pentru manifestări și întâlniri publice. 

Până pe 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare. După 15 mai, viața nu va reveni la viața de dinainte de pandemie, chiar dacă unele restricții vor fi anulate. 

O activitate importantă este cea școlară și voi avea o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Educației pentru revenirea elevilor la școală. Se face un plan pentru revenirea economică, mai ales pentru zona comercială. 

Vom încerca să intrăm, din păcate, într-o nouă realitate. Vom fi nevoiți să trăim cu acest virus. Pe măsură ce interdicțiile se ridică, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare!

Marţi, Klaus Iohannis a declarat că după data de 15 mai ar putea fi ridicate restricțiile impuse de autorități, dacă numărul de cazuri și de decese va fi în scădere şi dacă regulile impuse de starea de urgenă vor fi urmate în continuare de populaţie.

Klaus Iohannis, primele declarații după o nouă ședință de urgență

Klaus Iohannis, primele declarații după o nouă ședință de urgență

Iohannis a criticat planul de relaxare al medicului Adrian Streinu-Cercel

Președintele a criticat și documentul apărut în spațiul public elaborat de Institutul Matei Balș, care prevede măsura carantinării persoanelor peste 65 de ani pentru o perioadă de 3 luni. Şeful statului a spus că este exclus ca vârstnicii să fie luaţi din sânul familiei.

”Acest lucru nu se va întâmpla, este inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, care se protejează, dar care nu vine cu astfel de măsuri totalitare. Persanelor în vârstă vă spun: nu vine nimeni să vă ia în carantină. Când va fi nevoie, vom veni și vă vom spune cum să vă protejați voi. Astfel de planuri prost gândite nu fac decât să inducă panică și este ultimul lucru de care avem nevoie”, a spus șeful statului.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro