25 ian. 2024 | 14:27

Klaus Iohannis, noi vizite exotice, în ciuda nemulţumirii românilor. Preşedintele şi soţia ar pleca în Vietnam şi Coreea de Sud, în primăvară

News
Klaus Iohannis, noi vizite exotice, în ciuda nemulţumirii românilor. Preşedintele şi soţia ar pleca în Vietnam şi Coreea de Sud, în primăvară
Klaus Iohannis, noi vizite exotice, în ciuda nemulţumirii românilor. Preşedintele şi soţia ar pleca în Vietnam şi Coreea de Sud, în primăvară

Klaus Iohannis s-ar pregăti de noi călătorii exotice, după ce vizitele din Africa i-au pus pe jar pe români și au provocat o mulțime de controverse. Președintele și soția sa, Carmen Iohannis, ar urma să aibă parte acum de alte călătorii de excepție. Mai exact, următoarele destinații ar fi Vietnam şi Coreea de Sud.

Klaus Iohannis ar urma să plece în Asia

După o serie de vizite exotice care au captivat atenția în 2023, președintele Klaus Iohannis se pregătește pentru noi aventuri în cursul anului 2024. Informații provenite de la surse citate de Antena 3 indică faptul că șeful statului român va pleca, la începutul primăverii, într-un periplu în Asia, vizitând Oman, Vietnam și Coreea de Sud pe parcursul a două săptămâni.

Deși nu se cunoaște încă data exactă a acestor deplasări, se presupune că acestea vor avea loc în luna aprilie, oferindu-i președintelui oportunitatea de a explora și înțelege mai bine realitățile și culturile acestor țări.

O caracteristică notabilă a călătoriilor prezidențiale este utilizarea aeronavelor private de lux. Cu toate acestea, costurile asociate acestor deplasări rămân, în mod curios, sub cheie, ținute în secret de Administrația Prezidențială.

Recent, Administrația Prezidențială a subliniat faptul că președintele Klaus Iohannis nu și-a luat nicio zi de concediu în timpul mandatului său, ilustrând dedicarea sa față de responsabilitățile sale în slujba țării.

Românii, deranjați de călătoriile cuplului prezidențial

Anul 2023 a fost marcat de vizite spectaculoase în America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Japonia, toate acestea adăugându-se la numeroasele călătorii curente în Europa, legate de activitățile în cadrul NATO sau Uniunii Europene. Aceste demersuri au subliniat angajamentul României pe scena internațională și importanța cooperării în diverse regiuni ale lumii.

Prin noile sale planuri de călătorie pentru 2024, președintele Iohannis continuă să-și consolideze rolul în diplomația internațională și să contribuie la construirea unor relații solide cu statele partenere. Bineînțeles, este însoțit, de fiecare dată, de soția sa.

Vezi și: Andreea Tincu, despre rochia purtată de Carmen Iohannis, în Zanzibar. Prima Doamnă a petrecut momente de neuitat în Africa

Acest călătorii costisitoare i-au deranjat mulți pe românii care și-au vărsat frustrarea în mediul online. La postările președintelui și soției acestuia, mulți au lăsat comentarii răutăcioase, pe motiv că au fost provocate cheltuieli prea mari la bugetul statului.

„Întoarce-te, bă, turistule, acasă, că te-am dat dispărut! După „Cereches“ urmezi tu să fii adus acasă cu forţa. Lasă încălzirea globală, ca aia e o glumă pe lângă costurile pe care le cauzezi tu. Vino acasă de voie bună! Hai, că ne-ai golit visteria”

„Vacanţa de shoping de lux în Dubai. Avioanele de lux folosite drept taxi cu oprire neapărat în Sibiu”

„Azi și-a trimis consoarta la Sibiu, cu acel avion care acum se duce înapoi să-l ia de-acolo căci s-a obosit mult”

„Boss, 10 ţări în 15 zile. Asta da turism. Fie el și prezidențial. Dar de bani… Când ne zici? Nu de alta, dar aghiotanţii tăi tocmai au mărit taxele. Asta în caz că nu știai, poate nu ai avut semnal pe unde ai fost”

„Dar cu românii care te-au votat.. când vei avea discuții față în față să le spui cât au costat escapadele exotice?”

„Ne plimbăm pe banii noştrii! Lux! Exorbitant! Dispreţ faţă de poporul român”

„Care este următoarea vacanță pe banii noștri?”, sunt doar câteva dintre comentariile acide ale românilor, după vizitele președintelui din Africa.

Președintele nu a avut concediu

În ultimii doi ani, președintele Klaus Iohannis a fost supus unor critici aspre cu privire la nivelul său de implicare în rezolvarea problemelor interne ale țării, precum și la frecvența deplasărilor costisitoare. Una dintre ultimele astfel de călătorii a avut loc în noiembrie, în Africa, aducând în prim-plan întrebări referitoare la prioritățile șefului statului.

Te-ar putea interesa și: Un african celebru, stabilit în România, despre dansul lui Carmen Iohannis în Kenya: ”Putea refuza!” EXCLUSIV

Acuzațiile au atins apogeul în momentul în care s-a vehiculat că președintele ar fi avut un număr excesiv de zile de concediu și că aceasta ar fi afectat gestionarea problemelor interne. Mai mult, un deputat al partidului AUR a mers chiar mai departe, raportând dispărarea lui Klaus Iohannis la Poliție la data de 18 ianuarie.

În încercarea de a clarifica aceste aspecte și de a aduce lămuriri publice, Administrația Prezidențială a emis o declarație oficială. Conform acestora, „Președintele României se află în permanență în exercitarea mandatului”, subliniind că președintele nu se bucură de posibilitatea de a lua un concediu obișnuit, în maniera angajaților din sectorul privat.

„Având în vedere obligațiile și atribuțiile sale constituționale, președintele României se află în permanență în exercitarea mandatului. Astfel, începând de la depunerea jurământului în funcție, președintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii.

Precizăm că președintele României nu a încetat, pe parcursul întregului mandat, să își exercite atribuțiile constituționale, dovada în acest sens fiind decretele semnate și publicate în Monitorul Oficial al României, precum și alte acțiuni derivate din prerogativele pe care le deține”, a precizat Administrația Preziențială, la solicitarea publicației Libertatea.

Parteneri
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
Redactia.ro
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Update. Florin Piersic a fost operat și se află la terapie intensivă
EVZ.ro
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
Spynews
Anunţ şoc despre maestrul Florin Piersic:: Stare generală gravă
Capital.ro
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare și iau bani şi pe sticlele respinse, care nu sunt în program. Metoda mai merge până pe 30 iunie
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Ce se întâmplă în România e SECRET MILITAR. Totul lângă un mare oraș
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Știrile Antena Stars. Viorel Lis se confruntă cu noi probleme de sănătate! Oana Lis este disperată: ”Mi-a părut foarte rău” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro