Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru milioane de români. Ce se întâmplă acum în țară

Klaus Iohannis a făcut un anunț de ultimă oră pentru români

Președintele Klaus Iohannis a avut luni, 23 noiembrie, o ședință la Palatul Cotroceni. Tema acestei ședințe a fost campania națională de vaccinare împotriva COVID-19, problemă de siguranță națională.

Mesaj de ultimă oră pentru milioane de români. Ce se întâmplă acum în România

La întâlnire au participat și Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. După încheierea ședinței, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a detaliat cum va arăta campania de vaccinare. Acesta a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv ”drive-through”.

Totodată, președintele României a subliniat că este necesară o campanie de informare, de combatere a informațiilor false și a spus că vaccinurile, odată aprobate de organismele de profil, ”sunt sigure, eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”.

Strategia de vaccinare împotriva coronaviruslui

Klaus Iohannis spune că trebuie să fim răbdători acum când vaccinurile sunt o certitudine și să respectăm măsurile de prevenire care sunt în vigoare. Președintele susține că există o strategie de vaccinare, care urmează să fie aprobată zilele viitoare.

Potrivit președintelui Iohannis, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte tot personalul din domeniul de sănătate, precum și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii cheie esențiale bunei funcționari a societății.

Președintele României a adăugat că vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul din sănătate, iar prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație, potrivit Capital.ro.

Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central și a celor 6 depozite regionale

Klaus Iohannis spune că strategia de distribuție va avea în vedere condițiile specifice de stocare și transport pentru fiecare vaccin în parte. De asemenea, potrivit președintelui României, Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central și a celor 6 depozite regionale, de unde se vor distribui către centrele de vaccinare locale.

”Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte. Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale, fixe și mobile.

Comunicarea clară și transparentă cu cetățenii este esențială, la fel și combaterea informațiilor false. Toate informațiile oficiale vor fi publicate pe un site oficial dedicat campaniei.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI