Klaus Iohannis, gafă de zile mari la Bruxelles. Președintele României s-a încurcat în declarații

Klaus Iohannis, gafă de zile mari la Bruxelles. Președintele României s-a încurcat în declarații

Klaus Iohannis calcă strâmb! Acesta a gafat în timpul discursului prezentat înainte de reuniunea Consiliului European. Ce a putut să spună președintele României și cum a ajuns aproape de un scandal diplomatic cu președinția franceză?

Klaus Iohannis, gafă monumentală la Bruxelles

Președintele României a făcut o gafă uriașă chiar înainte de reuniunea Consiliului European. Klaus Iohannis a atacat vehement „președinția franceză” a Consiliului UE din cauza bugetului pentru Cadrul Financiar Multianual. Acesta a încurcat țările, fiind aproape de un scandal uriaș diplomatic la Bruxellex.

Finalanda deține președenția Consiliului UE, nu Franța. Dincolo de încurcatul borcanelor, Iohannis a atacat președinția finanlandeză aducând acuze nenumărate la adresa sa, spunând că nu procedează corect deloc și că nu ține cont și de partenerii din Uniunea Europeană.

Gafa monumentală a lui Klaus Iohannis! Ce a spus la Bruxelles?
Gafa monumentală a lui Klaus Iohannis! Ce a spus la Bruxelles?

Discursul președintelui

”Vom avea mâine o discuție pe așa numitul MFF, Cadrul Financiar Multianual. Am o nemulțumire aici. Președinția noastră a făcut progrese, cu bună credință, cu partenerii împreună, s-au făcut progrese pe acest cadru multianual. Președinția franceză (n.r. finlandeză) mi se pare că nu procedează corect. Au solicitat să se meargă înapoi la ce a fost înainte de președinția noastră și au venit cu propuneri pe care nu le agreez și nu le sprijin sub nicio formă. Nu pot să fiu de acord să avem reduceri pe politica agricolă și pe politica de coeziune. Aceste lucruri mi se par greșite, e o abordare pe care nu o sprijină România și o voi spune foarte clar când ajungem la acest capitol. În ceea ce privește alocarea de către state, dacă este 1% din PIB sau 1,1% sau 1,3% cum a cerut Parlamentul, care este greu de conceput, asta va rezulta din negocieri. Nu putem să aruncăm în spațiu niște cifre, fără să ținem cont de statele membre și asta a făcut președinția finlandeză”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI