Unde l-a dus Iohannis pe Macron, în Sibiu! Președintele Franței, foarte impresionat

Unde l-a dus Iohannis pe Macron, în Sibiu! Președintele Franței, foarte impresionat
Sursa: Klaus Iohannis/Facebook

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron au avut o întâlnire bilaterală, cu ocazia summitului de la Sibiu. Președintele României a vrut să poarte câteva discuții cu omologul său și l-a dus într-un loc special care l-a impresionat.

Nu-i de mirare că premierul Viorica Dăncilă a vrut cu atâta ardoare să fie prezentă la summit. Klaus Iohannis a fost în lumina reflectoarelor, cum s-ar spune, pentru că a fost gazda șefilor de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, iar ceremonia de întâmpinare a fost, pe cât de simplă, pe atât de specială pentru străini.

Evident, orice oficial străin care vin în România pentru astfel de evenimente, rareori își exprimă deschis vreo nemulțumire. Desigur că au fost impresionați. Și totuși, ar fi fost puține motivele de nemulțumire. Sibienii le-au făcut o primire foarte călduroasă, fără exagerări și fără scandări cum se obișnuite la anumite partide.

Iohannis l-a dus pe Macron în vechiul birou de primar, de unde a început totul

iohannis macron sibiu
Sursa: Klaus Iohannis/Facebook

În ceea ce-l privește pe președintele Franței, Emmanuel Macron, Iohannis l-a dus în biroul primarului din Sibiu, același birou pe care l-a folosit și el timp de 14 ani, înainte să devină președinte.

Momentul memorabil a fost surprins și-n câteva fotografii care au fost publicate de administrația prezidențială la scurt timp după eveniment, dar și pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis. Cea mai frumoasă imagine îi arată pe cei doi președinți privind de la fereastra primăriei Piața Mare din Sibiu.

Cred că este un semn foarte, foarte frumos din partea sibienilor că au venit și ați văzut că liderii europeni au dorit să îi salute pe sibieni. Mi se pare un lucru extraordinar de frumos, este un lucru total spontan. Oamenii au venit de curiozitate și liderii au simțit căldura românilor care abia au așteptat să îi primească aici, în inima României. Acesta este cel mai emoționant moment din întregul summit de astăzi, a declarat Klaus Iohannis după eveniment, potrivit Digi24.

Urmăriți Playtech.ro și pe