24 feb. 2021 | 18:25

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră despre pensiile speciale. A semnat azi

Politică
Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră despre pensiile speciale. A semnat azi
Pensiile speciale au fost eliminate

Într-un articole recent vă prezentam decizia Avocatului Poporului de a nu contesta noua lege de eliminare a pensiilor speciale. În declarația sa pe marginea acestui subiect, Avocatul Poporului era contrariat de ce nu a ajuns încă la Klaus Iohannis. Acesta trebuia să promulge legea încă de ieri, lege prin care pensiile speciale sunt eliminate.

Klaus Iohannis a promulgat astăzi eliminarea pensiilor speciale

După multe dezbateri, propuneri legislative indoielnice, cele două camere reunite ale Parlamentului României votau în 17 februarie Legea Pensiior. Mai exact se vota amendamentul propus de PSD ce aveau ca subiect pensiile speciale și eliminarea acestora.

Noua lege a avut de așteptat și decizia din partea instituției Avocatul Poporului, care a dat aviz favorabil, necontestând-o la CCR. Legea trebuia să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis încă de ieri pentru promulgare, dar acest lucru s-a întâmplat de-abia în decursul zilei de astăzi, 24 februarie 2021. Pensiile speciale sunt de astăzi istorie.

Cu alte cuvinte, legea a fost promulgată cu amendamentele votate în cele două camere reunite, amendament propus de PSD. Odată promulgată va trebui publicată în Monitorul Oficial, după care efectele legii vor intra în vigoare de la data publicării legii. Conform Administrației Prezidențiale, promulgarea s-a produs astăzi ca urmare a așteptării deciziei favorabile a Avocatului Poporului.

”Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate.Termenul de trimitere a unei obiecții a expirat ieri.

Ieri am avut o ședință, decizia a fost categorică, nu există nici un motiv pentru a ridica o obiecție de neconstituționalitate.”, a declarat Renate Weber

Pensiile speciale au fost eliminate

În data de 17 februarie cele două camere, Senatul și Camera Deputaților, se reuneau într-o ședință comună. Ședința era pentru a vota amendamentele la legea pensiilor. Cele trei amendamente erau depuse de PNL, PSD și USR PLUS și aveau ca subiect pensiile speciale. Prin aceste amendamente se dorea ca pensiile speciale să fie eliminate.

Dintre cele trei, a fost votat surprinzător, amendamentul propus de PSD, prin care se eliminau pensiile speciale. Votul a fost aproape unanim din partea tuturor partidelor aflate în plen, cu 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă.

Parlamentarii UDMR au fost singurii care nu au votat amendamentul propus de PSD. Votul dat amendamentului propus de PSD a fost o adevărată victorie a acestora, având în vedere că sunt în tabăra opoziției. Marcel Ciolacu, președintele PSD, scria pe Facebook, după trecerea amendamentului:

”Astăzi majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul PSD de eliminare pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. N-au mai putut să o dea cotită! Oricât de mult au încercat să tergiverseze și să se afunde în proceduri… Odată modificat Statutul deputaților și senatorilor, pe Cîțu nu-l mai împiedică nimic să dea OUG pentru eliminarea tuturor celorlalte pensii speciale. Am un singur mesaj pentru PNL și USRPLUS: veniți odată cu bugetul!

S-a terminat cu scamatoriile și inventarea de motive. Toți românii așteaptă respectarea promisiunilor făcute în campanie și pe care acum le încălcați pe bandă rulantă: pensiile, voucherele de vacanță, gratuitățile pentru studenți, sprijinul pentru mediul de afaceri românesc! Pe scurt, românii așteaptă o guvernare responsabilă și creșterea nivelului de trai – așa cum ați promis!, nu austeritate, certuri pe ciolan sau scuze expirate cu “greaua moștenire”, scria Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro