Klaus Iohannis, anunțul momentului despre reîntoarcerea elevilor la cursuri: „Școala sigur nu va începe în condiții normale”

Klaus Iohannis, anunțul momentului despre reîntoarcerea elevilor la cursuri:
Klaus Iohannis, anunțul momentului despre reîntoarcerea elevilor la cursuri: "Școala sigur nu va începe în condiții normale"

Vești proaste pentru milioane de români. În contextul pandemiei de COVID-19, președintele țării a anunțat ieri cele mai pertinente variante de revenire la școală a elevilor. România se confruntă cu o situație fără precedent în care numărul îmbolnăvirilor noi atinge în fiecare zi un nou record. Astfel, Klaus Iohannis a afirmat că „pandemia până în septembrie nu va dispărea”.

Care este cea mai tangibilă variantă pentru începerea noului an școlar

Klaus Iohannis a susținut ieri o declarație de presă în care a dezbătut mai multe subiecte de interes național, printre care și cel al reînceperii școlii. Potrivit președintelui, țara noastră se află într-o perioadă extrem d egrea, iar deciziile luate sunt gândite din toate punctele de vedere, pentru a fi cât mai sigure pentru sănătatea cetățenilor.

Președintele a afirmat că în contextul actual, cea mai probabilă variantă pentru reluarea cursurilor din toamnă, va fi școala mixtă, cu ore online și prin rotație, ore la școală.

Situația deschiderii noului an școlar și implicit a noului an universitar este una de extremă importanță și mă preocupă foarte mult. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și a unor scenarii. Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea.

Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau în sistem mixt.

Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două.
Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”, a afirmat președintele țării, în cursul serii de miercuri.

Urmăriți Playtech.ro și pe