30 iul. 2020 | 07:44

Klaus Iohannis, anunțul momentului despre reîntoarcerea elevilor la cursuri: „Școala sigur nu va începe în condiții normale”

Știri generale
Klaus Iohannis, anunțul momentului despre reîntoarcerea elevilor la cursuri:
Klaus Iohannis, anunțul momentului despre reîntoarcerea elevilor la cursuri: "Școala sigur nu va începe în condiții normale"

Vești proaste pentru milioane de români. În contextul pandemiei de COVID-19, președintele țării a anunțat ieri cele mai pertinente variante de revenire la școală a elevilor. România se confruntă cu o situație fără precedent în care numărul îmbolnăvirilor noi atinge în fiecare zi un nou record. Astfel, Klaus Iohannis a afirmat că „pandemia până în septembrie nu va dispărea”.

Care este cea mai tangibilă variantă pentru începerea noului an școlar

Klaus Iohannis a susținut ieri o declarație de presă în care a dezbătut mai multe subiecte de interes național, printre care și cel al reînceperii școlii. Potrivit președintelui, țara noastră se află într-o perioadă extrem d egrea, iar deciziile luate sunt gândite din toate punctele de vedere, pentru a fi cât mai sigure pentru sănătatea cetățenilor.

Președintele a afirmat că în contextul actual, cea mai probabilă variantă pentru reluarea cursurilor din toamnă, va fi școala mixtă, cu ore online și prin rotație, ore la școală.

Situația deschiderii noului an școlar și implicit a noului an universitar este una de extremă importanță și mă preocupă foarte mult. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și a unor scenarii. Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea.

Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau în sistem mixt.

Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două.
Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”, a afirmat președintele țării, în cursul serii de miercuri.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro