31 ian. 2020 | 20:23

Klaus Iohannis, anunț despre Brexit. Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie chiar de mâine

Știri generale
Klaus Iohannis, anunț despre Brexit. Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie chiar de mâine
Klaus Iohannis, despre Brexit. Ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie începând de mâine?

Președintele României a făcut declarații despre ieșirea Regatului din Uniunea Europeană. Ce se va întâmpla, începând de mâine, cu românii care sunt stabiliți în Marea Britanie? Momentul istoric nu este deloc în conformitate cu viziunea lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre Brexit. Ce se va întâmpla cu românii din Regat?

Klaus Iohannis a afirmat, în cadrul unei declarații de presă, că România își exprimă speranța ca Regatul Unit să rămână în continuare un partener apropiat și un aliat de încredere. Președintele a subliniat faptul că românii vor putea să își exercite neîngrădit drepturile dobândite și după Brexit. Declarația de presă mai arată și că în procesul de negocieri în privința retragerii Marii Britanii din UE, România a urmărit protejarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor români. Este vorba despre un număr impresionant de cetățeni români care au ales deja de ani buni să spărăsească meleagurile.

„Retragerea, pentru prima oară, a unui stat membru din Uniunea Europeană este un moment care va influenţa evoluţia proiectului european, antrenând o nouă dinamică la nivelul Uniunii. Regretăm decizia Marii Britanii de a pune capăt apartenenţei la Uniunea Europeană după 47 de ani, însă voinţa suverană a poporului britanic de a alege un alt parcurs trebuie respectată. România îşi exprimă speranţa că Regatul Unit va rămâne un partener apropiat şi un aliat de încredere, cu care împărtăşim acelaşi sistem de valori”
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, despre Brexit. Ce se va întâmpla cu românii din Regatul Unit începând de mâine?

Klaus Iohannis, despre Brexit. Ce se va întâmpla cu românii din Regatul Unit începând de mâine?

„Vom continua să urmărim și în această etapă respectarea reciprocității”

Șeful statului a mai susținut că dorește o aprofundare a parteneriatului strategic pe care îl are cu Regatul Unit. În acest context, relația bilaterală post-Brexit să se consolideze pe dimensiunile de inters comun atât pentru România, cât și pentru Marea Britanie.

„Vom continua să urmărim şi în această etapă asigurarea respectării principiilor nediscriminării, reciprocităţii depline şi garantarea egalităţii de tratament pentru toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv pentru cei români”
Klaus Iohannis

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Supă cu găluște, rețetă din anul 1940. Așa o făceau străbunii să iasă grasă, gustoasă și găluștele nu se sfărâmau deloc
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Fructul cel mai controversat din lume. Puțini curajoși îl pot mânca
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Mașinile pentru care nu mai trebuie ITP. Șoferii scapă de obligație de la 1 ianuarie
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
A TREIA tentativă DE ASASINAT asupra lui TRUMP. A vrut să-l omoare la miting, cu O PUȘCĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
O femeie s-a speriat când a aflat ce vrea să îi facă soțul în dormitor, fără reținere. Soția a dezvăluit totul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro