Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră despre compensaţiile la facturile de energie electrică şi gaze

Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră despre compensaţiile la facturile de energie electrică şi gaze
Ce anunt a facut Klaus Iohannis, despre compensaţiile la facturile de energie electrică şi gaze

Klaus Iohannis a participat azi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Președintele României, a vorbit, printre altele, și despre problema facturilor mari la energia electrică.

Klaus Iohannis, anunț despre compensaţiile la facturile de energie electrică şi gaze

Klaus Iohannis a dat câteva declarații la Consiliul European de la Bruxelles. Acesta a vorbit despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România, și anume, creșterea prețului la energie.

Klaus Iohannis a spus că deja există o legislație ce va compensa valoarea facturilor la energia electrică și gaze, însă, potrivit afirmațiilor sale, asta nu este suficient.

„Știm de acasă că avem o problemă cu prețurile la energie, mai ales cu prețurile la electricitate. Noi am găsit acasă soluțiile pentru familiile cu venituri mici, familiile vulnerabile, avem o legislație gata pregătită și vor fi compensate facturile, vor exista posibilități de amânare.

Noi deja am rezolvat problema pentru lunile următoare la noi acasă. Însă chestiunea din păcate nu este așa simplă. Dacă prețurile la energie vor crește în continuare, automat aceste creșteri se vor reflecta și în alte prețuri și cred că acesta nu este lucrul dorit nici de politicieni, nici de oamenii simplu”, a spus Klaus Iohannis.

România dorește dezvoltarea centralele nucleare și rețeaua de gaz metan

Klaus Iohannis a mai anunțat că țara noastră, alături de alte state ale Uniunii Europene, vrea să dezvolte centralele nucleare și rețeaua de gaz metan.

El a spus că țara noastră pledează pentru includerea gazului natural și a energiei nucleare în investițiile „verzi”, așa numita taxonomie în ce privește finanţarea sustenabilă. Potrivit declarației președintelui țării, gazul din Marea Neagră o să fie folosit pentru tranziție către energie verde.

„Pentru Europa, există soluţii alternative. Există gaz în nordul Africii, există gaz în estul Mediteranei, dar pentru asta trebuie să dezvoltăm în continuare reţelele care permit transportul acestui gaz din alte surse.

Nu se întâmplă de azi pe mâine, nici într-un an. Sunt schimbări profunde în întreaga piaţă care vor dura poate un deceniu sau mai mult. Până atunci trebuie să avem grijă de cetăţenii noştri şi de economia noastră.

S-a format un grup de state care doreşte să promoveze ca energie sustenabilă de tranziţie nuclear şi gaz. Noi suntem printre ei. Insistăm că vrem să fie acceptate pe actul delegat. Taxonomia europeană să permită gazul şi nuclearul.

Nu toată lumea în Europa doreşte aceste lucru. Sunt două grupuri – un grup de state în care ne numărăm noi, Franţa şi alţii care folosesc şi acum folosesc şi acum centralele nucleare şi gazul şi doresc să o facă în continuare. Sunt alţii care sunt mai reticenţi.”, a mai spus Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI