Klaus Iohannis a semnat modificarea Legii Educației. Cum îi afectează pe elevi și profesori

Klaus Iohannis a semnat modificarea Legii Educației. Cum îi afectează pe elevi și profesori
Klaus Iohannis a semnat modificarea Legii Educației

Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de modificare a Legii Educației. Anunțul cu privire la decretul care îi vizează în special pe profesori a fost făcut de Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial.

Klaus Iohannis a semnat modificarea Legii Educației

Administrația Prezidențială anunță că „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 7 iunie a.c., următoarele decrete:

  • Decret privind promulgarea Legii pentru acceptarea Deciziei Consiliului (UE, Euratom) 2018/994, adoptată la Bruxelles, la 13 iulie 2018, de modificare a Actului privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct, anexat la Decizia 76/787/CECO, CEE, Euratom a Consiliului din 20 septembrie 1976 (PL-x 1/04.02.2019);
  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 262 alin. (4) din Legea educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 301/28.06.2016).”

Decretul de modificare prevede că norma de predare – învățare – evaluare pentru cadrele didactice de predare și instruire practică, cu gradul I și o vechime în sistemul de învățământ de peste 25 de ani, dar și pentru corpul profesorilor mentori se poate reduce cu două ore săptămânal, fără ca salariul să fie diminuat. Așadar, modificarea Legii Educației produce efecte doar pentru o anumită categorie de profesori.

În raportul de admitere întocmit de Comisia pentru învăţământ din Senat, care a fost for decizional, se arată că „Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea alin (4) al art. 262 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, propunându-se eliminarea sintagmei ‘cu încadrarea în bugetul aprobat’, astfel încât norma didactică de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic de predare şi instruire practică cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, şi cel din corpul profesorilor mentori să se poată reduce cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI