Klaus Iohannis a făcut anunțul. Când ar putea să aibă România un nou guvern

Klaus Iohannis a făcut anunțul. Când ar putea să aibă România un nou guvern
Când ar putea România să aibă un nou Guvern? Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a afirmat, în cursul zilei de ieri, că sectorul digital ar trebui să nu fie considerat o prioritate pentru niciun Guvern. Ceea ce a atras atenția a fost faptul că a dezvăluit când ar putea România să aibă alt guvern. Ce declarații a făcut președintele țării?

Când ar putea România să aibă alt guvern? Iohannis a făcut anunțul

Președintele României a afirmat, în cadrul evenimentului GoTech World, că sectorul digital ar trebui să nu reprezinte o prioritate pentru guvern„ care speră că va veni săptămâna viitoare”, după moțiunea de cenzură. Ca de obicei, Iohannis și-a susținut părerea din ultimii ani despre PSD, spunând că formațiunea nu a dat dovadă de predictibilitate în anii de la conducere, ci mai degrabă de incompetență.

„Pentru următorii ani, consider că sprijinirea sectorului digital ar trebui să se afle cu titlu de prioritate zero pe agenda oricărui guvern, care sper că va veni după săptămâna viitoare. Predictibilitatea este cuvântul de ordine a oricărei guvernări responsabile, dar, cum am văzut în ultimii ani, din păcate orice, numai predictibilitate nu am avut. Nu am să insist acum asupra degringoladei generate de PSD în sectoare esenţiale economiei naţionale, şi nici asupra incapacităţii acestui partid de a înţelege că administraţia trebuie să sprijine mediul de afaceri, nu să îi distrugă speranţa şi perspectiva. Am fost şi voi rămâne în continuare un promotor al unei economii de piaţă autentice şi al unei guvernări responsabile”
Klaus Iohannis

Când ar putea România să aibă alt guvern?
Când ar putea România să aibă alt guvern?

„Avem un capital uman de peste 140 de mii de profesioniști”

Klaus Iohannis a declarat și că sectorul digital este marea revelație a economiei din România, dat fiind faptul că industria IT&C a ajuns la 6% din PIB în timp record. De asemenea, a susținut că avem un capital de peste 140 de mii de profesioniști care sunt angajați în domeniu și o valoare actuală de aproximativ 45 de miliarde de euro a pieței autohtone de profil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI