Guvernul reia un program suspendat în 2019. Ce vor primi elevii, de la 1 ianuarie 2020

Guvernul reia un program suspendat în 2019. Ce vor primi elevii, de la 1 ianuarie 2020
Guvernul reia un program suspendat în 2019

Guvernul a anunțat modificări pentru elevi, de la 1 ianuarie 2020, după ce oficialii au hotărât reluarea unui program suspendat în 2019. Ce vor primi școlarii?

Guvernul reia un program suspendat în 2019

Guvernul reia un program suspendat în anul 2019. De la 1 ianuarie 2020, revine ideea ca școlarii să primească câte un borcan cu miere, a anunțat Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în conferința de presă care a deschis ediția de toamnă a Târgului Național al Mierii, organizată pe platforma apicolă Băneasa.

Oficialul a mai menționat că se dorește ca mierea să fie locală, nu din produse extrase din porumb, melasă ori sfeclă, căci e improtantă calitatea.

”Este cel mai bun lucru care se poate întâmpla copiilor din mediul rural”

„Începând cu 1 ianuarie 2020, programul prin care şcolarii vor primi câte un borcan cu miere va fi funcţional. Ideea este că am avut înţelegerea de a pregăti foarte bine programul acesta. Ne dorim să fie mierea locală în program, nu să ne trezim cu produse extrase din porumb, din melasă, din sfeclă sau din nu ştiu ce… Este important să avem calitate, pentru că nu vrem ca, după aceea, să auzim că „ciuma roşie” a furat din mierea copiilor sau că „ciuma galbenă” a făcut nu ştiu ce.

Guvernul reia un program suspendat în 2019. Ce vor primi elevii, de la 1 ianuarie 2020
Miere pentru elevi din 2020

Nu asta este intenţia noastră, pentru că uitaţi-vă, un copil din mediul rural poate să sară un gard şi să-şi ia un măr din pom, dar la borcanul de miere se uită ca la o icoană, pentru că nu are de unde să-l ia. Mierea este cel mai bun lucru care se poate întâmpla copiilor din mediul rural, pentru că nu au surse de energie, nu au surse de sănătate pe care să şi le ia din alimentaţie aşa cum există în mediul urban”, a spus Botănoiu.

”Efortul făcut de Guvern nu a fost mare”

Mai mult, oficialul a mai spus că producția națională de miere va fi încurajată odată cu reluarea programului, livrându-se 3.000 de tone către populația României. De asemenea, a adăugat că un borcan cu miere nu este niciun efort prea mare, nici consum suplimentar.

„Este important să ştim că din producţia naţională 3.000 de tone se vor duce către populaţia din România şi îşi găseşte loc la copilul român care se deprinde cu un anumit mod de a-şi căuta ceea ce îi place. Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar.

Pe de altă parte, efortul făcut de Guvern a fost mare, pentru că programul a trebuit să fie bine pregătit, apicultorii trebuie pregătiţi foarte bine etc. Vrem să avem un program echilibrat şi să nu-l mai comentăm, pentru că avem obiceiul acesta”, a mai spus oficialul MADR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI