KFC bagă sosul cu usturoi în mai multe magazine: de unde o să-l poți lua

Sosul cu usturoi de la KFC a ajuns în magazinele Lidl în 2018. Acum e timpul să ajungă în cel mai mare lanț de magazine.

Sosul cu usturoi al KFC este un produs exclusiv al lanțului de restaurante fast food din România. A fost lansat în urmă cu peste 20 de ani și, în timp, a devenit un oarecare obiect de cultură populară. Dovadă, în acest sens, suma de glume lansate în 2018 când sosul a ajuns în Lidl.

Pe 19 martie, KFC a anunțat că va duce sosul într-un lanț și mai mare de magazine. Sosul cu usturoi va putea fi găsit permanent în toate magazinele din ţară ale Carrefour. Astfel, sosul Glenn, după cum e cunoscut oficial, va fi disponibil mereu (în limita stocului, desigur) în toate cele 346 magazine din ţară ale Carrefour.

„Anul trecut, am decis să ducem sosul cu usturoi, unul dintre cele mai iubite produse KFC din România, în retail. Am abordat, astfel, un nou segment de public, oferindu-le noi sugestii şi oportunităţi de consum, în plus faţă de produsele din restaurante. Răspunsul publicului a fost uimitor, stocurile s-au epuizat în numai câteva zile, iar consumatorii din întreaga ţară au cerut ca sosul să se întoarcă în magazine. Cu o asemenea performanţă în etapa pilot, decizia să mergem înainte în direcţia dezvoltării de parteneriate cu retailerii din România a fost una firească. Astfel, suntem bucuroşi să anunţăm că produsul este disponibil permanent în toate punctele de vânzare Carrefour, ceea ce înseamnă că tot mai mulţi fani ai produsului se pot bucura oricând de el, acasă, la serviciu, outdoor sau oriunde ar fi”.
Mark Hilton, Chief Executive Officer, Sphera Franchise Group

În restaurantele KFC din țară, sosul ar fi vândut în peste opt milioane de unităţi anual. E unul dintre cele mai populare produse.

Ce e, de fapt, în sosul cu usturoi de la KFC

E produs exclusiv pentru KFC, care-i fast food, și, deloc surprinzător, are mai puțin usturoi decât 10 litri de mujdei.

Astfel, lista de ingrediente are așa: ulei de floarea-soarelui (proporție maximă de 44%), apă, zahăr și amidon modificat de porumb 6,6%. Sosul are și unul dintre următoarele: E1404, E1410, E1414, E1420, muştar, praf de ouă, proteină din lapte, sare, oţet, piper, acid lactic E270, conservanţi benzoat de sodiu E211 și sorbat de potasiu E202.

Probabil că nu observi în lista asta usturoiul. Da, e acolo: usturoi 1,5%. Da, atât de puțin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI