Gheața de la KFC, plină de bacterii: toate mașinile de gheață din România ale gigantului, oprite

Gheața de la KFC, plină de bacterii: toate mașinile de gheață din România ale gigantului, oprite

Lanțul de restaurante KFC de pe teritoriul României se confruntă cu un scandal de proporții. Din cauza bacteriilor găsite în gheață, a încetat să mai folosească mașinile de gheață din toate restaurantele sale.

În momentul în care vorbim de un lanț de locații atât de răspândit precum KFC, te-ai aștepta ca infecții cu bacterii sau diverse probleme de igienă să nu existe niciodată. Nu de alta, dar totul ar trebui să se desfășoare ca la carte într-un fastfood francizat care riscă să păteze iremediabil imaginea unui brand de renume mondial. Cu toate acestea, se pare că gheața servită de KFC în băuturile sale răcoritoare este infectată cu bacterii.

Dacă problema depistată de ANPC ar fi afectat o singură locație din țară, operatorii francizei din România nu ar fi decis să inițieze o investigație internă la nivel național. Momentan, nu este foarte clar care a fost motivul care a condus la apariția unei bacterii în gheața folosită la băuturile răcoritoare de la dozatoarele KFC.

„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoștință, din spațiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC. Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management și gestionare a gheții, incluzând inspecții zilnice, săptămânale și curățări periodice ale mașinilor de gheață. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheții în toate restaurantele noastre. Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară”, arată compania într-un comunicat.

În același comunicat, oficialii KFC România au atras atenția asupra faptului că există proceduri de bună practică pentru controlul produselor care ajung la clienți restaurantelor. Se pare însă că nu sunt suficiente. „Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori și procese pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”, arată compania.

Totul a plecat la de un control al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor. ANPC a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare în rețeaua KFC. În cadrul controlului au fost prelevate probe de gheață care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii. „Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate și în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a spus Paul Anghel

Urmăriți Playtech.ro și pe