Jurnalist suspendat din funcție, după moartea lui Kobe Bryant. Ce a putut spune pe post

Jurnalist suspendat din funcție, după moartea lui Kobe Bryant. Ce a putut spune pe post
Jurnalist suspendat din funcție, după ce a spus ceva nepotrivit despre Kobe Bryant

Un jurnalist ABC News a fost suspendat din cauza unor declarații eronate făcute după decesul lui Kobe Bryant, arată edition.cnn.com . Ce a putut să spună reporterul pe post?

Jurnalist suspendat din funcție, după decesul lui Kobe Bryant

Matt Gutman a fost suspendat de către ACB News, în urma unor declarații false pe care le-a făcut, după decesul lui Kobe Bryant. Corespondentul șef a a raportat, în aer, că toți cei patru copii ai sportivului se aflau alături de acesta în elicopterul care s-a prăbușit în cursul zilei de duminică pe o colină din Calabasas, California. În fapt, Bryant o avea alături doar pe Gianna, fiica sa în vârstă de 13 ani. În accidentul aerian au mai murit alte șapte persoane. Ulterior, Gutman și-a cerut scuze pentru erorile susținute atât în direct, cât și pe contul său de Twitter. Am relatat în mod eronat că se credea că patru copii ai lui Kobe Bryant erau la bordul elicopterului. Este incorect. Le cer iertare familiei lui Kobe, prietenilor şi telespectatorilor noştri”, a spus reporterul.

După cele petrecute, inclusiv televiziunea ABC News a ținut să precieze situația reală, dar și faptul că relatarea reporterului lor nu s-a ridicat la nivelul standardelor lor. „Relatarea cu corectitudine a informaţiilor este esenţială pentru jurnalismul nostru. Relatarea iniţială a lui Matt Gutman nu a fost exactă şi nu s-a ridicat la nivelul standardelor noastre editoriale”, a scris instituția, într-un comunicat.

Matt Gutman, reporter ABC News, suspendat. Ce a putut să spună pe post, după decesul lui Kobe Bryant

Matt Gutman, reporter ABC News, suspendat. Ce a putut să spună pe post, după decesul lui Kobe Bryant

„Vreau să-mi cer scuze personal”

„Eu răspund pentru o greșeală teribilă pe care o regret profund. Vreau să-mi cer scuze personal pentru această informație eronată și pentr orice supărare care a fost provocată de raportul meu”
Matt Gutman

Amintim că fostul baschetbalist și fiica sa se îndreptau către un meci de baschet unde Gianna urma să joace, iar Kobe să antreneze. Din păcate, elicopterul care îi transporta până acolo s-a prăbușit. La momentul actual, nu este cunoscută cauza prăbușirii elicopterului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI