Detaliul tehnic ce ar fi putut salva viața baschetbalistului Kobe Bryant

Detaliul tehnic ce ar fi putut salva viața baschetbalistului Kobe Bryant

Fostul mare jucător de baschet Kobe Bryant a murit duminică, la vârsta de 41 de ani. Elicopetrul în care se afla s-a prăbușit în Calabasas, un orășel din California, Statele Unite ale Americii. A fost în topul celor mai bogați sportivi din lume all-time, judecând după contractele fabuloase de publicitate.

Detaliul tehnic ce ar fi putut salva viața baschetbalistului Kobe Bryant

Conform ultimilor informații date către publicitate, anchetatorii anunță neregulile descoperite la aparatul în care se afla celebrul baschetbalist, și la bordul căruia și-a găsit sfârșitul, alături de fiica sa de 13 ani.

Elicopterului, în care se afla Kobe Bryant, i-a lipsit un sistem de avertizare cheie care l-ar fi avertizat pe pilotul că se afla aproape de deal și, astfel,  ar fi putut evita să se prăbușească, dacă ar fi fost cu aproximativ 9 mai sus față de plafonul de zbor la care s-a aflat.

Jennifer Homendy a confirmat că aeronava nu era echipată cu acest sistem de siguranță. Ea a spus că NTSB a recomandat ca toate ellicopterele care transportă șase sau mai mulți pasageri să aibă sistemul.

Dar Administrația Aviației Federale „nu a acționat” a spus ea, iar dispozitivul nu era o cerință legală. FAA a menționat că sistemul de alarmă pentru teren este obligatoriu în operațiunile de ambulanță aeriană cu elicopterul, relatează The Times.

Sikorsky S-76 se afla la doar 20-30 de metri sub vârful dealului când s-a prăbușit, de asemenea, nu a fost echipat cu un înregistrator de date de zbor sau un aparat de înregistrare vocală în cabina de pilotaj.

Bill English, investigatorul NTSB, a declarat:

„Principalul impact a fost de aproximativ la 20-30 de metri de acel mic deal, dar au fost alte dealuri mai înalte care îl înconjoară … este într-un canion cu dealuri mici în interiorul său.”

Detaliul tehnic ce ar fi putut salva viața baschetbalistului Kobe Bryant
Detaliul tehnic ce ar fi putut salva viața baschetbalistului Kobe Bryant (FOTO: by REUTERS)

O martoră, Ronna Leavitt, a declarat pentru ABC7 că ambarcațiunea a făcut un viraj în U înainte de impact și clipul video arată că era ora 9.45 dimineața când s-a produs accidentul.

Cercetarea cauzei accidentului ar putea dura până la 18 luni, spun specialiștii. Randy Waldman, instructor de zbor pe elicopter,care locuiește în Los Angeles, a declarat că datele de urmărire a radarului pe care le-a văzut îl determină să creadă că pilotul s-a confrundat cu ceațaă și a intrat într-un picaj fatal.

Cine a fost Kobe Bryant

Kobe Bryant s-a născut pe 23 august 1978 în Philadelphia, iar părinții i-au pus astfel numele după friptura de vită Kobe pe care au savurat- la restaurant. Bunicul și tatăl lui au jucat tot bascket în NBA. A fost la un pas să joace fotbal, iar la șase ani, familia sa s-a mutat în Italia, fiind atras să joace la AC Milan.

Basketul l-a atras din nou când s-a mutat în Statele Unite ale Americii. A scos cifre bune încă de când era la juniori, iar evoluțiile sale i-au adus titlul de „Jucătorul Anului pentru Pennsylvania”. Astfel, a ajuns în atenția cluburilor din NBA.

În 1999, cariera lui s-a schimbat, când antrenor la Los Angeles Lakers a venit Phil Jackson. Cu un antrenor legendar și avându-l alături pe Shaquille O’Neal, Kobe Bryant a fost unul dintre jucătorii care au pus umărul la titlurile obținute între 1999 și 2002. Kobe Bryant a câștigat două campionate NBA în 2009 și în 2010, alături de Pau Gasol.

Kobe Bryant a obținut primul din cele patru trofee MVP al All Star Game-ului NBA chiar în orașul natal. În 2006 a înscris 81 de puncte și a urcat pe locul doi în topul jucătorilor cu cele mai multe puncte marcate într-un meci, după Wilt Chamberlain, care marcase 100 de puncte în anul 1962. Kobe Bryant și-a ales sigur numele „Magic Black Mamba”, iar comentatorii spuneau că șerpuiește pe teren la fel precum cunoscuta reptilă. A urmat apoi accidentarea din 2013, la tendonul lui Ahile, dar la revenire nu a mai fost atât de briliant.

Kobe Bryant s-a retras pe 13 aprilie 2016, iar la ultima partidă a marcat 60 de puncte în meciul Utah Jazz, ieșind de pe teren cu 33.643 de puncte înscrise în NBA, fapt care l-a plasat pe locul trei în topul marcatorilor din toate timpurile, după Kareem Abdul-Jabbar şi Karl Malone, dar înaintea idolului său din copilărie, Michael Jordan. Kobe Bryant a păstrat această poziție până cu o zi înainte să moară când a fost depășit LeBron James, baschetbalistul lui Los Angeles Lakers.

Kobe Bryant – avere

În afara banilor câștigați din basket, Kobe Bryant a făcut avere din promovarea diverselor produse, cum ar fi Nintendo, Turkish Airlines și Sprite. Dar cu toate acestea, unul dintre cele mai mari parteneriate ale sale a fost cu Nike. În 2013, acesta a fost plătit cu 10 milioane de dolari pentru promovarea celebrei mărci de încălțăminte.

Astfel, averea lui Kobe se ridică la suma de 500 de milioane de dolari. El câștiga 25 de milioane de dolari pe sezon din contractele ca jucător.

Reamintim că în 2016, Kobe Bryant a fost cel mai bine plătit sportiv al lumii din istoria sporturilor de echipă, potrivit Forbes. La retragerea din carieră, Kobe Bryant avea o avere de 770 de milioane de dolari, strânsă doar din cariera de sportiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI