Cum a fost lăsat Julian Assange fără apărare. Ecuador e transformat acum în inamic de Wikileaks

Cum a fost lăsat Julian Assange fără apărare. Ecuador e transformat acum în inamic de Wikileaks
Julian Assange e criticat de președintele Ecuadorului

Președintele Ecuadorului, Luis Moreno, a anunțat că ambasada din Londra a țării pe care o conduce a permis arestarea lui Julian Assange din cauză că fondatorul Wikileaks ar fi devenit nerespectuos și agresiv. Șeful de stat a explicat decizia țării sale prin intermediul unui comunicat.

„Astăzi anunț că acest comportament nerespectuos și agresiv al domnului Julian Assange, declarațiile ostile și amenințătoare ale organizației pe care o conduce la adresa Ecuadorului, dar mai ales încălcarea tratatelor internaționale au ajuns într-un punct în care azilul acordat lui Assange nu mai este sustenabil și viabil”, a precizat președintele Ecuadorului în comunicat.

Astfel, șeful statului din America de Sud a dat de înțeles că Julian Assange „și-a tăiat singur craca de sub picioare” prin comportamentul său și îl acuză că a încercat să blocheze camerele de supraveghere ale ambasadei din Londra.

Julian Assange, criticat de președintele Ecuadorului

„Răbdarea Ecuadorului a depășit o limită, din cauza comportamentului domnului Assange. A instalat un echipament electric de distorsiune, care este interzis. A blocat camerele de supraveghere ale Misiunii Ecuadorului în Londra”, a transmis Administrația Prezidențială din Ecuador, care a mai precizat că Julian Assange „a mânjit cu fecale pereții ambasadei” și a provocat mai multe conflicte în cei 7 ani petrecuți în instituție.

Julian Assange a fost găsit vinovat de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune în anul 2012 și urmează să fie condamnat. Fondatorul Wikileaks riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare. Cea mai mare temere a lui este să nu fie extrădat în Statele Unite ale Americii, unde ar putea fi judecat pentru publicarea de către Wikileaks a unor documente clasificate.

Sunt convinsă că toată lumea va saluta vestea că Poliţia Metropolitană l-a arestat pe Julian Assange, după aproape şapte ani petrecuţi în Ambasada Ecuadorului. Acest lucru ar trebui să demonstreze că în Marea Britanie nimeni nu se află mai presus de lege, a fost reacția premierului britanic, Theresa May, după ce a aflat că Assange a fost arestat în sediul ambasadei Ecuadorului din Londra.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI