Județul din România care nu a mai raportat niciun caz de coronavirus. Cum a fost posibil asta

Județul din România care nu a mai raportat niciun caz de coronavirus. Foto: Silviu Filip

Până la data de 18 martie 2020, ora 18:00, au fost confirmate 261 cazuri de infecție cu coronavirus COVID-19. În ultimele zile au fost confirmate în medie aproximativ 30 de cazuri. Deși situația este pe un trend ascendent, într-un județ din România s-a oprit timpul în loc. Cum a fost posibil să nu mai raporteze niciun caz?

Județul din România care nu a mai raportat nici un caz de coronavirus

Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 26 februarie 2020 la un bărbat din județul Gorj. Până pe 19 martie au fost confirmate 261 de cazuri de infecții cu virusul COVID-19. Pe județe, au fost confirmate 88 de cazuri în București, 23 în Hunedoara, 17 în Timiș, 20 în Iași, 15 Constanța, 14 Brașov, câte 8 în Arad și Ilfov, câte 5 în Caraș-Severin, Neamț și Suceava, câte 4 în Cluj, Covasna, Dolj și Mureș, Câte 3 în Olt și Maramureș, câte 2 în Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Galați, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman, Vâlcea și Vrancea și câte unul în Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Satu Mare, Sălaj și Vaslui.

Județul din România care nu a mai raportat niciun caz de coronavirus. Cum a fost posibil asta
Tabloul situației din acest moment

Din totalul de cazuri confirmate, 19 au fost tratate, inclusiv cele două persoane române de pe croaziera Diamond Princess din Japonia. Până în prezent, a fost înregistrat un singur deces al unui cetățean român, produs în afara României. Este o situație dificilă, mânuită de autorități pe cât posibil de bine. Fruntaș la acest capitol este Bihorul, unde nu s-au mai înregistrat cazuri noi de îmbolnăviri.

Oamenii se retrag în case

Direcția de Sănătate Publică a comunicat, joi dimineață, situația actualizată în ceea ce privește virusul COVID-19 din județul Bihor. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, dr. Dorel Țîrț, nu s-au înregistrat cazuri noi de îmbolnăvire. În Bihor, în total sunt două cazuri de infectare cu COVID-19, ambele bolnave fiind femei din Oradea, întoarse din Italia. Prima dintre ele a mințit la frontieră și s-a ales cu dosar penal, iar cea de-a doua, confirmată miercuri, se află în carantină, deci nu a ieșit în comunitate.

Potrivit statisticilor DSP Bihor, joi, la ora 09:00, în județ erau 2 cazuri diagnosticate cu coronavirus, iar numărul persoanelor aflate în centrul de carantină stagna la 74.

În secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal sunt internate cu suspiciune de îmbolnăvire 26 de persoane. Dintre ele, este posibil ca o parte să fi primit deja primele rezultate negative la testări. În rest, numărul oamenilor aflați în autoizolare a crescut doar cu 9 față de miercuri după-amiază. În județ sunt 1429 de persoane izolate la domiciliu, iar dintre ele 842 sunt venite în țară din alte state afectate de COVID-19, și 597 aparținători ai acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI