Judecătorii din Iași au decis să micșoreze pedeapsa unui pedofil. Victima, un copil de doar 5 ani, a rămas traumatizat pe viață

Judecătorii din Iași au decis să micșoreze pedeapsa unui pedofil. Victima, un copil de doar 5 ani, a rămas traumatizat pe viață
Judecătorii din Iași au decis să micșoreze pedeapsa unui pedofil. Victima, un copil de doar 5 ani, a rămas traumatizat pe viață

Un pedofil a scăpat cu o pedeapsă mai mică, după ce magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de Cristinel Galiț împotriva sentinței emise în primă fază pe numele său.

Magistrații au redus pedeapsa unui agresor sexual

Judecătorii au decis să-i micșoreze pedeapsa unui pedofil, astfel, de la 5 ani de pușcărie, prădătorul sexual va trebui să stea doar 4 ani după gratii, acesta fiind acuzat pentru agresiune sexuală. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost trimis în judecată la finalul anului trecut.

„Pe 2 august 2020, în intervalul orar 8:00 – 13:00, profitând de faptul că părinții minorului R.C. i l-au lăsat în grijă pe acesta și pe cei doi frați ai săi, în vârstă de 7 ani, respectiv de 2 ani, la imobilul situat în municipiul Vaslui, inculpatul, cu scopul de a obține satisfacție sexuală, l-a atins pe minorul R.C., în vârstă de 5 ani, în zona abdominală și a fundului, l-a dezbrăcat de pantaloni, așezându-l pe burtă și atingându-l cu penisul în zona fundului”, au afirmat achetatorii.

Copilul le-a povestit părinților coșmarul prin care a trecut

Oamenii legii au spus că bărbatul ar fi trebuit să aibă grijă de cei trei minori, cât timp părinții erau plecați. Cei mici s-au așezat pe patul din cameră, iar individul le-a oferit telefonul său mobil, pentru a se juca pe el.

„La un moment dat, inculpatul s-a apropiat de un minor și a început să-i facă masaj, strângându-l cu mâna de regiunea abdominală și de fund. Minorul s-a speriat și a fugit din cameră, strigând la acesta să-l lase în pace, urcând la etajul clădirii și fiind urmat de inculpat. Fratele în vârstă de 7 ani al victimei a ieșit după aceștia și i-a pândit, văzând cum inculpatul l-a dezbrăcat de pantaloni pe minor, continuând să-l atingă în zona fundului.

Ulterior, minorul a reușit să fugă, intrând înapoi în cameră și ascunzându-se sub un pat. După câteva minute, victima a urcat pe pat, lângă frații săi, moment în care inculpatul a încuiat ușa de acces și, apoi, l-a dezbrăcat din nou de pantaloni, continuând să-i facă masaj în zona abdominală. Ulterior, minorul a fost așezat pe burtă de către inculpat, atingându-l cu penisul în zona fundului”, au adăugat anchetatorii.

Aceștia au stabilit că părinții celor trei copii s-au întors acasă în jurul orei 13:00, moment în care i-a găsit pe aceștia în camera bărbatului, unul dintre minori fiind dezbrăcat de la brâu în jos. Spre seară, victima a mers la toaletă și i-a spus mamei sale că are dureri în zona fesierilor.

Aceasta a discutat cu el, iar după câteva ore, copilul i-a explicat mamei sale ce s-a întâmplat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI