24 apr. 2024 | 18:19

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, gest sfidător în public. Ancuţa Popoviciu rămâne în funcție, a decis CSM

Social
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, gest sfidător în public. Ancuţa Popoviciu rămâne în funcție, a decis CSM

Ioana Ancuţa Popoviciu a fost audiată, miercuri, 24 aprilie 2024, de magistrații de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în vederea analizării propunerii de suspendare din funcție. Judecătoarea a făcut un gest sfidător la finalul ședinței, când jurnaliștii i-au pus mai multe întrebări. Video

Inspecția Judiciară a propus CSM suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu

Update 24 aprilie, ora 18.16. În urmă cu puțin timp, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis ca judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu să rămână în funcție.

Știrea inițială

Inspecția Judiciară a informat, în februarie 2024, că s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei Ancuţa Popoviciu, care a stârnit mai multe controverse după primele termene din dosarul lui Vlad Pascu, tânărul drogat care, anul trecut, a accidentat mortal două victime în localitatea 2 Mai.

Pe 16 aprilie, Inspecția Judiciară a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea din funcție a judecătoarei Ancuța Popoviciu, explicând că altfel ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Ce a făcut Ancuța Popoviciu, după audierea de la CSM

CSM a audiat-o, miercuri, 24 aprilie 2024, pe judecătoarea Ancuța Popoviciu, în vederea analizării propunerii de suspendare a ei din funcție. La finalul ședinței, femeia care a întrebat în sala de judecată dacă una dintre victimele decedate la 2 Mai este prezentă, a fost asaltată de un val de întrebări.

„De ce mestecați gumă în sala de judecată?”/ „De ce ați solicitat cartea de identitate a victimei decedate?”/ „Ce aveți de spus în apărarea dumneavoastră?”/ „Aveți un mesaj pentru părinții victimei?”/ „Ați studiat dosarul înainte? Părinții v-au acuzat că păreați nepregătită”/

„Aveți de gând să vă cereți scuze părinților?”/ „Credeți că veți fi suspendată din funcție?”/ „Ați solicitat să fiți înlocuită în dosar. Aveți ceva de spus pentru părinții victimelor?”, sunt întrebările puse de jurnaliști judecătoarei care instrumentează dosarul lui Vlad Pascu.

Doar că, în fața tuturor acestor întrebări, judecătoarea Ancuța Popoviciu a părut de fier. Nimic nu a mișcat-o. Ba mai mult, a rămas mută, un gest de sfidare față de români, potrivit acuzațiilor pe care i le-a adus și tatăl victimei solicitate să se identifice în sala de judecată.

Reacția lui Valentin Olariu, tatăl uneia dintre victimele care a decedat în 2 Mai

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, un tânăr omorât de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai, a comentat reacția judecătoarei, susținând că aceasta reflectă o atitudine sfidătoare similară cu cea din timpul procesului.

„Este bine că a văzut o ţară întreagă. Exact această reacţie o are şi în sala de judecată – de sfidare. Justiţia română cred că trebuie să ne apere şi văd că ne sfidează în ultimul hal. Pentru ce? Pentru ce au murit copiii ăştia? Ca pe Vlad Pascu, peste trei ani de zile, să-l vedem conducând maşina şi omorând alţi oameni?

După imaginile pe care le-am văzut, mi-am adus aminte când a întrebat de Sebi dacă este în sală”, a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, la Antena 3 CNN.

Tatăl victimei evenimentului tragic din localitatea 2 Mai și-a exprimat îngrijorarea cu privire la corectitudinea deciziilor luate în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Valentin Olariu vrea ca tânărul să primească pedeapsă maximă, explicând că singura cerință a lui este aplicarea justiției potrivit legii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Observator News (@observatorantena1)

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Capital.ro
Ce facem cu lumânarea de la Înviere. Greșeala pe care o fac mulți credincioși când ajung acasă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro