Jucătorii FCSB sunt neplătiți de 2 luni. Ce se întâmplă cu banii lui Gigi Becali

Jucătorii FCSB sunt neplătiți de 2 luni. Ce se întâmplă cu banii lui Gigi Becali
Gigi Becali și-a anunțat în mai multe rânduri intenția de a nu mai băga bani personali în FCSB

Jucătorii FCSB sunt neplătiți de 2 luni. Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor, a declarat în mai multe rânduri că nu va mai băga bani în echipă. Clubul trebuie să se descurce cu veniturile obținute din transferuri, drepturi tv și alte surse proprii. Vicecampioana se confruntă acum cu o problemă ce nu părea de conceput tocmai la formația ce-l are ca finanțator pe bogatul Gigi Becali.

Jucătorii FCSB sunt neplătiți de 2 luni

Jucătorii FCSB sunt neplătiți de 2 luni. O situație aproape de neconceput pentru formația ce-l are ca patron pe Gigi Becali. Latifundiarul are o avere estimată între 350 și 400 de milioane de euro, potrivit celui mai recent Top 300 Capital. El se situează pe locul 12 în topul celor mai bogați oameni din țară.

Gigi Becali a amenințat în mai multe rânduri că nu mai bagă bani la FCSB. Clubul trebuie să se descurce cu veniturile obținute din vânzări de jucători, drepturi tv și alte surse proprii.

„Nu mai concep să dau din banii mei fotbaliștilor. Nu mai am această mentalitate. Ce, sunt idiot?! Cum să dau banii mei fotbaliștilor? Îi dau banii mei unui fotbalist dacă joacă fotbal, dacă joacă așa cum spune antrenorul, nu de capul lui și nu driblează când vrea el. Nu merge cu „Câștig sau nu câștig, dă Becali întruna”. Băgăm bani doar dacă luăm bani.

Doar unul e idiot și prost și dă bani. Nu merge așa! Adică dă bani, dar doar dacă scoate. Dacă nu, zice „Bă, ce am pierdut am pierdut. Asta e, la revedere!””, a declarat patronul FCSB la Pro X, după eșecul cu Farul, scor 0-2, din etapa a 28-a a Ligii 1.

Ce se întâmplă cu banii lui Gigi Becali

Gigi Becali s-a ținut de cuvânt, se pare. În sensul că la FCSB jucătorii nu și-au mai primit salariile de ceva timp. Conform ProSport, pe data de 15 martie se fac două luni de când jucătorii de la FCSB nu și-au încasat leafa. E un caz unic pentru echipa lui Gigi Becali în acest sezon.

Gigi Becali așteaptă, în schimb, să primească suma cuvenită din drepturile tv, mai scrie aceeași sursă. Jucătorii și staff-ul lui FCSB au fost înștiințați că-și vor încasa restanțele salariale în momentul în care deținătorul drepturilor TV va vira ultima tranșă de bani. Locul ocupat la finalul sezonului regulat ține loc de grila pentru împărțirea acestor bani. Mai exact, 5 milioane de euro vor fi împărțite între primele 12 echipe.

Astfel, FCSB urmează să primească din partea deținătorului de drepturi TV nu mai puțin de 770.000 de euro în această ultimă tranșă, Nici campioana, CFR Cluj, nu e scutită de probleme asemănătoare. Echipa din Gruia avea restanțe și de 4-5 luni față de unii jucători.

Dar conducerea clubului ardelean a anunțat că va rezolva problema până la 15 martie, inclusiv cu ajutorul sumei de 820.000 de euro ce îi revine din aceleași drepturi de televizare. Oricum, gruparea lui Gigi Beali, dar și celalalte echipe trebuie să aibă situația financiară „la zi” până pe 31 martie, condiție pentru obținerea licenței de participare în viitorul sezon al Ligii 1.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe