Jucătoarea de tenis care a câștigat doar 2 euro la un turneu. Cum a fost posibil așa ceva

Jucătoarea de tenis care a câștigat doar 2 euro la un turneu. Cum a fost posibil așa ceva
Jucatoarea de tenis care a castigat doar 2 euro la un turneu. Cum a fost posibil asa ceva

O jucătoare de tenis a plecat acasă cu doar doi euro după un turneu. Cum a fost posibil? Tenismena a pierdut meciul din primul tur al calificării, așa că s-a ales cu o sumă infimă. 

Jucătoarea de tenis care a câștigat doar 2 euro la un turneu

Este vorba despre Sara Cakarevic, franțuzoaica este locul 410 WTA și a pierdut primul meci din primul tur al calificărilor de pe tabloul principal al turneului ITF de la Praga.

A fost învinsă de jucătoarea Paula Ormaecha cu scorul de 5-7, 6-3, 10-8, iar înfângerea a fost cu adevărat umilitoare după ce organizatorii i-au oferit 2,25 euro.

Premiul pentru turul I preliminar era de 45 de euro, dintre care s-a scăzut impozitul în valoare de 6,75 de euro și 36 de euro taxă de participare.

„Credeam că e o glumă”, a spus ea când a primit doar cei doi euro, fără cei 25 de cenți.

“Mulţumesc ITF pentru cafeaua gratuită. Nici măcar nu mi-ai dat cei 25 de cenţi”, a adaugat ea.

Din cauza pandemiei, mai mulți jucători s-au plâns de situația financiară și au fost nevoiți să accepte o reducere a premiilor.

“Jucătorii au fost nevoiţi să accepte o reducere a premiilor cu până la 80 la sută, în timp ce managerii ATP continuă să primească salariile integrale, beneficii sociale şi deducerea unor cheltuieli. Mi se pare cam ipocrit”, a spus John Isner, locul 39 ATP.

Simona Halep este pe val

Între timp, Simona Halep bifează victorie după victorie, lucru care se simte și pe partea financiară. Tenismena româncă este pe val după o nouă victorie și un premiu de mii de euro.

După ce a câștigat cu Ekaterina Alexandrova la Stuttgart, Halep urmează să o înfrunte în semifinale pe cea care va câștiga în meciul dintre Aryna Sabalenka și Anett Kontaveit.

Halep a câștigat 26.130 de euro și 185 de puncte în clasamentul WTA.

„Știam că joacă plat și rapid, așa că trebuia să o fac să alerge mai rapid. Mi-am învățat lecția și astăzi am fost mai concentrată pe ce trebuie să fac pe teren. E întotdeauna dificil când câștigi primul set simplu, primele game-uri din setul doi sunt importante, așa că trebuia să fiu agresivă și să preiau conducerea.

M-am simțit puternică din punct de vedere mental, mă simt bine și e important că am câștigat împotriva a două jucătoare care m-au învins înainte. Sunt foarte mulțumită de serviciul meu și aceasta este cheia”, a spus Halep.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI