Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta în 2022. Ce sunt rugați britanicii să facă

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta în 2022. Ce sunt rugați britanicii să facă
Sărbătoare mare pentru britanici! Regina Elisabeta a II-a se bucură de Jubileul de Platină

Sărbătoare mare la Palatul Buckingham! Britanicii sunt invitați să facă ceva anume în cinstea Reginei. Întreaga serie de evenimente va avea loc în perioada cuprinsă între 2 – 5 iunie pentru a marca Jubileul de Platină a conducătoarei lor.

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta în 2022: britanicii trebuie să se implice

Palatul Buckingham intră în sărbătoare în acest an! Conform ultimelor detalii, cetățenii britanici sunt invitați să creeze noi rețete de budincă în cinstea Reginei lor. Evenimentele care o vor avea în prim-plan pe conducătoare se vor petrece în perioada 2 – 5 iunie pentru a marca Jubileul de Platină al acesteia.

Un alt lucru pe care trebuie să îl facă cetățenii este să planteze copaci pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a ei la tron. Regina în vârstă de 95 de ani este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii și urmează să adauge o nouă piatră de hotar în curând.

Guvernul a plănuit deja patru zile în care va fi aniversată de toată lumea în perioada 2 – 5 iunie. Palatul Buckingham a spus că britanicii cu vârsta de peste 8 ani sunt încurajați să aplice la un concurs de panificație pentru a găsi ‘rețeta perfectă de budincă de platină’ dedicată Reginei Elisabeta a II-a, timp în care alții ar putea ‘planta un copac pentru Jubileu’.

Ce mai pregătesc autoritățile pentru zilele de sărbătoare?

Autoritățile mai pregătesc pentru zilele speciale o paradă oficială realizată în cinstea monarhului, o slujbă de mulțumire în Catedrala St. Paul și o petrecere la Palat. Ministrul Culturii  a declarat în noiembrie că cele patru zile cu evenimente vor fi ‘o sărbătoare de ținut minte’.

Amintim că Elisabeta a II-a a devenit Regina pe data de 6 februarie 1952, după ce tatăl său a murit. În septembrie 2015, ea a depășit timpul petrecut pe tron de stră-străbunica ei, Regina Victoria, moment istoric la care a susținut că nu a aspirat vreodată.

Acest jubileu va fi primul al Reginei fără soțul ei. Ducele de Edinburgh a murit în aprilie anul trecut. Poate unii britanici se așteaptă să fie respectat un șablon în ceea ce privește acest eveniment, dar nu există cu adevărat unul pentru că nu s-a mai întâmplat până acum.

Cea mai apropiată domnie a unui monarh britanic a fost cea a Reginei Victoria, care a împlinit 63 de ani de la ziua în care venise la tron.

Detaliul din acest an este în dreptul spectacolului în care își va face loc Râul Speranței. Acesta este format din 200 de steaguri de mătase decorate cu imagini ale speranței desenate de copii ce își va face drum de-a lungul Mall-ului din centrul Londrei.