Joe Biden l-a sunat pe Vladimir Putin. Ce au discutat cei doi: cererea expresă a americanului

Joe Biden l-a sunat pe Vladimir Putin. Ce au discutat cei doi: cererea expresă a americanului
Joe Biden, cerere pentru Vladimir Putin

Joe Biden l-a sunat pe șeful statului Rusiei pentru o cerere aparte. Ce discuție au purtat cei doi și ce a anunțat Casa Albă în cursul acestei zile în cadrul unui comunicat publicat pe site-ul oficial al instituției?

Joe Biden, discuții aprinse cu Vladimir Putin. Ce i-a cerut președintele SUA?

Președintele Statelor Unite ale Americii a reafirmat în cadrul unei conversații cu șeful statului rus angajamentul de a susține suveranitatea Ucrainei. De asemenea, acesta a pledat pentru un dialog strategic pentru controlul armamentului cu propunerea organizării unui summit.

Joe Biden l-a telefonat pe președintele Rusiei pentru a clarifica o strategie privind și problemele de securitate, toate acestea începând de la prelungirea Noului Tratat START.

Președintele SUA a transmis că America va acționa ferm atunci când va veni vorba despre apărarea intereselor naționale ca reacție la acțiunile Rusiei, dar și în cazul intruziunilor cibernetice sau interferențelor electorale.

Cel din urmă a subliniat ulterior angajamentul pe care l-a luat față de Ucraina și integritatea teritorială a țării, mai apoi și-a exprimat procuparea în privința acumulării bruște de trupe ruse în Crimeea și la frontierele Ucrainei.

Cererea președintelui Statelor Unite față de Valdimir Putin a fost să reducă tensiunile, reiterând obiectivul principal – construirea unei relații stabile și previzibile cu Rusia în conformitate și cu interesele Americii. Concluzia dialogului a fost un summit pentru a putea discuta pe îndelete întreaga serie de probleme cu care se confruntă SUA și Rusia.

„Preşedintele Joseph Biden a discutat astăzi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin”

„Preşedintele Joseph Biden a discutat astăzi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Au discutat despre o serie de probleme regionale şi globale, inclusiv despre intenţia Statelor Unite şi Rusiei de a continua dialogul pentru stabilitatea strategică pe teme referitoare la controlul armamentului şi la probleme emergente de securitate, pornind de la prelungirea Noului Tratat START. Preşedintele Biden a transmis clar că Statele Unite vor acţiona cu fermitate în apărarea intereselor naţionale ca reacţie la acţiunile Rusiei, precum intruziunile cibernetice şi interferenţele electorale.

Preşedintele Biden a evidenţiat angajamentul de neclintit al Statelor Unite faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări. Preşedintele SUA a exprimat preocupări faţă de acumularea bruscă de trupe ruse în Crimeea şi la frontierele Ucrainei şi a cerut Rusiei să reducă tensiunile. Preşedintele Biden a reiterat obiectivul său de a construi o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia, în conformitate cu interesele SUA, şi a propus organizarea unui summit într-un stat terţ, în următoarele luni, pentru a discuta despre seria întreagă de probleme cu care se confruntă Statele Unite şi Rusia”
Comunicat Casa Albă

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI