28 mart. 2021 | 18:30

Ce a pățit Vladimir Putin după ce s-a vaccinat. A spus ce reacții adverse a avut

Știri generale
Ce a pățit Vladimir Putin după ce s-a vaccinat. A spus ce reacții adverse a avut
Vaccinul Sputnik V nu este agreat de ruși

Datele, puține de altfel, vorbesc despre eficacitatea dată de vaccinul Sputnik V produs de ruși în combaterea infecțiilor covid. Conform acestora ar avea eficacitate destul demare. În acest contxt presa occidentală a speculat și momentul vaccinării liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Vladimir Putin s-a vaccinat în spatele ușilor închise

Deși omologat în 56 de țări, nu se știu foarte multe date despre gradul de eficacitate al vaccinului produs de ruși, cunoscut sub numele de Sputink V. Cu toate astea, atunci când Vladimir Putin anunța că se va vaccina, presa occidentală a speculat momentul.

Jurnaliștii occidentali au presupus că acesta s-ar fi vaccinat cu acest vaccin. Momentul exact al vaccinării nu s-a știut până de curând, deoarece Vladimir Putin nu vroia să o facă public, declarând că nu vrea să facă pe maimuţa.

După vaccinare, președintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că a experimentat efecte secundare minore după vaccinare. Vaccinarea s-ar fi produs marți, a raportat agenția de știri Interfax, citând un interviu TV.

”M-am trezit a doua zi dimineață după vaccinare și mi s-a părut că simt o ușoară durere în mușchi. Am luat un termometru … temperatura mea era normală ”, adeclarat Vladimir Putin pentru postul de stat Rossiya 1, preluat de Reuters.

El a spus că are și un sentiment inconfortabil la locul injectării. Vladimir Putin nu a dezvăluit care dintre cele trei vaccinuri ruse le-a luat. Acesta a mai declarat că doar medicul care i l-a inoculat știe asta.

Kremlinul a anunțat decizia lui Vladimir Putin de a se imuniza împotriva coronavirusului în decembrie și președintele a spus că întârzierea se datorează necesității de a-l combina cu alte vaccinuri pe care intenționa să le primească. Putin a mai spus că toate cele trei vaccinuri rusești, dintre care cel mai cunoscut și disponibil pe scară largă este Sputnik V, erau aproape egale.

Vaccinul Sputnik V nu este agreat de ruși

Conform unor date, aproape două treimi dintre ruși nu sunt dispuși să se vaccineze cu vaccinul Sputnik V, potrivit sondajului independent Levada Center, începând cu 1 martie, majoritatea respondenților menționând efectele secundare ca principal motiv.

Rusia și-a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului în decembrie. Lunile trecute, Putin declara că 4,3 milioane din 144 de milioane de ruși au primit până acum două doze de vaccin.

Rusia a înregistrat până în prezent peste 4,5 milioane de infecții cu coronavirus. Vladimir Putin a spus că se aștepta ca Rusia să ajungă la imunitatea socială și să ridice restricțiile legate de pandemie până la sfârșitul verii. Unii oameni de știință speră că imunitatea efectivă va începe atunci când între 50% și 70% dintr-o populație este imună.

Ce este vaccinul Sputnik V

Primul vaccin aprobat din Rusia a fost dezvoltat și produs în întregime pe plan intern. Acestuia i s-a dat numele de Sputnik V și are legătură cu celebra cursă spațială din anii 1950. La începutul lunii martie 2020, Centrul Național de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya din Moscova lucra deja la un prototip de Sputnik V. Poriectul era finanțat de Fondul Rus de Investiții Directe (RDIF), fondul de avere suveran al țării.

Cercetătorii Gamaleya au folosit viruși de răceală obișnuiți în prototipul lor de vaccin. În special, au optat pentru doi vectori de adenovirus diferiți (rAd26 și rAd5) eliberați separat într-o primă și a doua doză, la distanță de 21 de zile. Pentru a face vaccinul, adenovirusurile sunt combinate cu proteina vârf SARS-CoV-2, care determină organismul să răspundă imun la aceasta.

Vaccinul Sputnik V este sigur și eficient

Rezultatele fazelor I și II, pe 76 de participanți la un studiu deschis, non-randomizat, au fost publicate în Lancet în septembrie. Potrivit lucrării, toți participanții au dezvoltat anticorpi SARS-CoV-2. Nu au fost detectate evenimente adverse grave. Cele mai multe efecte adverse au fost ușoare, cu puțin peste jumătate care au suferit dureri la locul injectării, de exemplu.

Datele intermediare de fază III au fost publicate la începutul lunii februarie 2021. Studiul randomizat a inclus aproape 22 000 de adulți cu vârsta de 18 ani recrutați prin 25 de spitale și clinici din Moscova. Studiul s-a desfășurat în perioada 7 septembrie – 24 noiembrie 2020. Fiecare participant a primit fie două doze de vaccin sau un placebo. Dozele au fost administrate la distanță de 21 de zile.

Rezultatele intermediare au fost bazate pe date de la 14 964 de participanți la grupul de vaccin și 4902 la grupul placebo. Aceste date indică faptul că vaccinul este 91,6% eficient, pe baza capacității sale de a preveni infecția simptomatică.

Nu au existat cazuri de covid-19 moderat sau sever în grupul vaccinat cel puțin 21 de zile după prima doză. Aproximativ 94% din reacțiile adverse raportate au fost foarte ușoare. Patru decese înregistrate în timpul studiului s-au dovedit a nu fi legate de vaccin.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Horoscop. Zodii care se sărută sub vâsc de Revelion. Vor avea noroc în dragoste anul viitor
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Fotbalul, lovit de o nouă tragedie. Marele sportiv s-a stins fulgerător: Nu va fi uitat
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro