Jador a schimbat muzica din România: ‘Am fost primul, nimeni nu avea curaj până atunci’

Jador a schimbat muzica din România: ‘Am fost primul, nimeni nu avea curaj până atunci’
”Mă bucur că nu mai există prejudecăți”

Pentru mulți numele Jador este legat de manele. Vedeta spune că se mândrește cu faptul că a reușit să spargă anumite preconcepții. Imediat după eliminarea sa de la ”Surivor România”, Jador a avut un interviu incendiar despre muzică și despre preconcepții.

Jador, manelistul cu facultate

Majoritatea fanilor îl cunosc pe Jador pentru melodiile sale. Cu un succes fulminant pe rețelele de socializare și piese numărul unu pe Youtube, tânărul se mândrește cu asta. Puțini știau până de curând că tânărul Jador nu este doar un simplu lăutar.

După cum chiar el declară, este țigan, dar are facultate, are master. Recent, după accidentarea și eliminarea sa de la ”Survivor România”, Jador a vorbit sincer și deschis despre muzica sa și despre prejudecățile celor din jur, declarând:

”In ochii oamenilor manelistii sunt inculti, fără capacități fizice. Eu știu prejudecata românească și am vrut să sparg toate tiparele astea. Sunt țigan, dar am facultate, am master. Sun țigan, sunt lăutar, sunt cum vreți voi, dar dacă îmi pun ambiția sunt șmecher.

(…) Am vrut să sparg prejudecățile astea de manelist și nu ai idee cât mă mândresc. Eu am unit manelele și dance-ul. Eu am făcut ca toți oamenii din dance să nu fie rușinați că fac piese cu niște maneliși.”, declară Jador.

”Mă bucur că nu mai există prejudecăți”

Unul din cei mai în vogă maneliști la această oră, Jador se mândrește cu faptul că a reușit, într-un fel, să dărâme prejudecățile. Ba mai mult, se mândrește cu faptul că mulți artiști din industria muzicală românească au decis să facă pasul spre colaborări cu soliști celebri din lumea manelelor, cum este cazul Lordenei Groza, de exemplu.

În discursul său Jador vorbște de prejudecăți și de modul cum au fost priviți până recent maneliștii. În același timp speră ca aceste lucruri să se schimbe, odată cu apariția mai multor colaborări cu artiști din industria pop-dance din România.

”Maneliștii sunt oameni de calitate, cu un bun simț și un respect deosebit. Este lumea țiganilor. Suntem o lume de țigani și este foarte frumoasă. Îmi place că fac parte din ea. Fac parte și din lumea asta a românilor. Dar mă iubesc și mă respectă toți și eu îi iubesc pe ei. Petru mine nu sunt două lumi, e doar o lume. Oamenii care ascultă manele ascultă și dance.

Mă bucur că artiștii din dance au avut curajul să își asocieze imaginile cu oamenii care cântă manele. Mă bucur că nu mai există prejudecăți și că maneaua este acceptată și că toată chestia asta a pornit de la mine. Nu ai idee cât de mândru mă simt că am inventat un nou stil muzical. Până să vin eu, când ar fi făcut oricine din dance colaborare cu un manelist?! Nu ar fi făcut niciodată. Nici piesa „Dau moda”, dacă nu ar fi avut succes, nu ar fi făcut. Dar piesa asta a spart prejudecățile, a creat un pod între lumi.”, a declarat Jador pentru WOWbiz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI