Iubitul Iuliei Vântur a primit amenințări cu moartea. Actorul Salman Khan trece prin momente grele

de: Andrei Simion
15 10. 2024

India, al doilea stat ca mărime, este casa multor facțiuni radicale, și nu de puține ori au pus în aplicare amenințările cu moartea la adresa unor persoane publice. Recentele informații venite din presa indiană vorbesc despre faptul că iubitul Iuliei Vântur a primit amenințări cu moartea. Conform relatărilor, actorul Salman Khan trece prin momente grele, mai ales acum după recentul atentat.

India sub presiunea atentatelor din ulitmele luni

Pentru a înțelege contextul în care iubitul Iuliei Vântur a primit amenințări cu moartea, trebuie să spunem că, în ultimele luni cel puțin, India a fost zguduită de o serie de atentate violente, care au alimentat tensiunile politice și sociale din regiune.

Atacurile au vizat, în principal, zonele aglomerate din orașe mari și centre comerciale, afectând civili și provocând numeroase victime. Grupările extremiste responsabile au revendicat aceste acte de violență, dorind să destabilizeze guvernul și să alimenteze conflictele religioase și etnice din țară.

Asasinarea lui Baba Siddique, un fost ministru din Maharashtra și lider al Partidului Congresului Naționalist (NCP), a adus din nou în centrul atenției viețile personalităților proeminente din Mumbai care rămân sub amenințările constante ale bandelor criminale.

Iubitul Iuliei Vântur a primit amenințări cu moartea

La 12 octombrie, Baba  Siddique a fost împușcat și ucis, presupus de membrii bandei Lawrence Bishnoi. Cu numai cincisprezece zile mai devreme, liderul NCP primise amenințări.

La câteva luni după împușcăturile din fața casei actorului Salman Khan, Baba Siddique a fost ucis. Salman era una dintre celebritățile de la Bollywood cu care Baba Siddique era cunoscut ca fiind prieten apropiat.

Baba Siddique

Ca urmare a acestei situații, conform presei din India, gradul de securitate pentru celebrul actor Salman Khan a fost intensificat, mai ales după ce Lawrence Bishnoi l-a amenințat public. Motivul acestor amenințări este din cauza vânătorii sale din 1998 a unui cerb negru, despre care gangsterul spunea că este considerat sacru de către Bishnois,

Actorul Salman Khan trece prin momente grele

Salman Khan a fost pus pe lista neagră a gangsterului, Lawrance Bishnoi amenințând că îl va asasina pe pentru a se răzbuna pe actor.

În urma morții tragice a lui Baba Siddique, securitatea a fost sporită semnificativ pentru a proteja familia și prietenii apropiați ai acestuia, inclusiv deputatul Zeeshan Siddique.

Baba Siddique era o figură binecunoscută și primise amenințări cu doar două săptămâni înainte de a fi ucis, ceea ce a stârnit îngrijorare cu privire la siguranța celor care aveau legături cu el.

Atentatele din ultima vreme din India, nu sunt doar o provocare pentru siguranța publică, ci și pentru stabilitatea politică a Indiei, o țară cu o populație diversă din punct de vedere religios și etnic.

Guvernul indian a promis măsuri ferme împotriva terorismului, dar provocările rămân mari într-un context regional marcat de instabilitate și conflicte. Astfel, India traversează o perioadă dificilă, în care atentatele recente au adus în prim-plan nevoia de soluții durabile pentru pace și securitate.