Îți parchezi mașina în fața blocului? Avertismentul emis de Poliție pentru toți românii! Atenție mare

Îți parchezi mașina în fața blocului? Avertismentul emis de Poliție pentru toți românii! Atenție mare
Îți parchezi mașina în fața blocului? Avertismentul emis de Poliție pentru toți românii! Atenție mare

Poliția avertizează românii care își parchează mașinile în fața blocului. Aceștia pot avea neplăceri. Este vorba de un fenomen care a luat amploare în România.

Ce avertizează poliția. Ce poți păți dacă parchezi mașina în fața blocului

Fenomenul de furt a luat amploare și românii se pot trezi fără o anumită piesă de la mașină. Polițiștii din Cluj sunt pe urmele unor hoți specializați în furturi de piese auto. Aceștia sustrag de la mașinile mai mici și vechi catalizatoarele.

Potrivit mecanicilor, piesa poate conține metale rare, precum aurul și platina care se pot valorifica repede pe piața neagră. În ultimele luni au existat mai multe cazuri, potrivit știrileprotv.ro.

”În momentul în care am pornit mașina, am sesizat că sună foarte tare, am coborât din ea, m-am uitat pe sub mașină, întrucât zgomotul venea de sub mașină, și am văzut niște țevi care pur și simplu atârnau”, a povestit o șoferiță cum și-a găsit mașina.

Femeia care parchează zilnic în fața blocului a avut ghinionul să își găsească mașina prădată chiar în timpul săptămânii.

“Am dus-o la un mecanic și mi-a spus că anumite elemente ale eșapamentului ar fi fost tăiate, în ideea de a se fura catalizatorul. Am reparat-o, evident, după care un prieten mi-a spus că au fost furate multe catalizatoare în ultima perioadă, întrucât se pare că sunt destul de valoroase. Am întrebat vecinii, însă nu știa nimeni, nu auzise nimeni nimic.” a spus Răduța Ciorca pentru sursa citată.

Dedesubtul unei mașini
Îți parchezi mașina în fața blocului? Avertismentul emis de Poliție pentru toți românii! Atenție mare

Din ce în ce mai mulți clienți se plâng de lipsa acestei piese

Lipsa acestei componente este trădată de zgomote puternice, în lipsa căreia noxele evacuate ajung în mașină. Mecanici spun că din ce în ce mai mulți clienți s-au plâns că s-au trezit fără această piesă.

”În ultimele două-trei luni, chiar am constatat că sunt mai dese întâmplările astea. Asta este piesa vedetă. Interesul e pentru cutia asta, pentru metalele prețioase din interior. Din câte am înțeles, platină, aur și încă vreo două componente foarte costisitoare. Când se fură catalizatorul, se distruge și tubul flexibil, se mai distruge și sonda, și la modelele mai vechi, undeva pe la 1.000 de lei ar fi dauna clientului.”, spune proprietarul unui atelier auto, Florin Sturz.

Polițiștii au fost alertați de unii dintre proprietari, deși nu toți cei păgubiți depun plângere.

La nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca s-a constituit un grup de lucru a cărui scop este de a monitorizarea aceste tipuri de infracțiuni, identificarea autorilor, și tragerea acestora la răspundere penală. Până în acest moment, o persoană a fost reținută de către polițiști pentru 24 de ore.” a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Cluj, Beatrice Milonean.