11 mai 2022 | 21:17

IQ test. Mută un singur băț de chibrit pentru ca egalitatea să fie corectă. Puțini reușesc să rezolve corect

Utile
IQ test. Mută un singur băț de chibrit pentru ca egalitatea să fie corectă. Puțini reușesc să rezolve corect
Test IQ cu ajutorul unor bețe de chibrit

Din ce în ce mai mulți oameni încearcă să se evalueze în orice fel. O metodă bună este să faci teste care să îți indice calitățile și defectele. De asemenea, în modul acesta poți vedea foarte clar la ce capitol mai ai de lucrat, dacă ai o minte logică sau dacă stai bine cu calculele. Testele cu bețele de chibrit intră în categoria de perspicacitate. Pare un lucru banal, dar cu o simplă cutie de chibrit poți să îți dezvolți mintea sau să o relaxezi atunci când te simți tensionat. Ce trebuie să faci pentru jocul acesta?

Test IQ: exerciții logice cu bețe de chibrit

Testele care par cele mai simple sunt tocmai cele care îi pun pe mulți în dificultate. O metodă simplă pentru a vedea ce calități și defecte ai în această direcție este testul cu bețe de chibrit.

În modul acesta vei observa dacă ai logică și perspicacitate. Pare extrem de banal, dar trebuie să știi că poți să folosești multe metode la îndemână pentru a-ți dezvolta mintea.

Pentru jocul din imagine nu trebuie să rupi bețele, să le suprapui, să le așezi unul lângă altul pe lungime sau să le ignori, adică să nu le folosești pe unele. Poți să utilizezi la fel de bine și scobitori sau bețișoare de urechi.

Există trei rezolvări pentru problema din imagine. Poți face mutările și să îți apară la final astfel:

6+4=9

8-4=4

0+4=4

  • Vezi Galeria FOTO

Detalii despre testele IQ

Testele IQ s-au făcut cunoscute în anul 1905, atunci când Alfred Binet le-a pus în aplicare. Psihologul le folosea pe pacienții minori care aveau nevoie de ajutor pentru efectuarea activităților școlare.

Specialistul a menționat că un rezultat scăzut la testele IQ nu înseamnă incapacitatea de a învăța sau neapărat prostia. Rezultatul înseamnă că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului și o atenție mai mare asupra evoluției minții.

Oamenii care au reușit de-a lungul timpului să obțină un punctaj mai mare de 140 sunt considerați foarte deștepți și potriviți să desfășoare activități creative și să îi conducă și pe alții. De asemenea, aici avem și valori medii, care sunt atinse de mai puțin de 3% din populație.

Americanul William Siddis este cel care a atins un IQ de 250-300. Cel din urmă a fost admis la vârsta de doar 9 ani la Harvard. Acesta vorba 27 de limbi străine și își dezvoltase propriul limbaj. Este indicat ca toți să facă astfel de teste periodic pentru a se evalua.