07 mai 2022 | 21:01

IQ test. Mută 2 bețe de chibrit pentru a forma 2 pătrate. Puțini români știu răspunsul imediat

Diverse
IQ test. Mută 2 bețe de chibrit pentru a forma 2 pătrate. Puțini români știu răspunsul imediat
IQ test. Muta 2 bete de chibrit pentru a forma 2 patrate. Putini români stiu raspunsul imediat

Un nou test de inteligență face vâlvă pe internet. Cerința este una destul de simplă. Trebuie să muți doar două bețe de chibrit pentru a putea obține două pătrare perfecte. Cei care vor reuși să facă această mișcare se pot include în categoria geniilor.

Test de inteligență. Cum să muți două bețe ca să formezi două pătrate

Sfat: trebuie să te concentrezi cu atenție pe imagine. Nu e nevoie să te grăbești! Ia-ți tot timpul de care ai nevoie pentru a da răspunsul corect.

Mulți dintre românii care au încercat să rezolve acest test nu au reușit. Mai jos, poți vedea rezolvarea corectă a problemei de inteligență.

Rezolvare test:  Se ia primul băț din prelungirea celui de-al doilea rând și se așază pe colț, în stânga și se formează primul pătrat mare. Se ia apoi ultimul băț de pe rândul al doilea și se pune pe verticală și formăm și al doilea pătrat mic. Pentru a înțelege mai bine mutările, consultă imaginea din galeria FOTO de AICI.

Când s-a inventat primul test de inteligență. Cine e personalitatea care le-a dat viață

Testele IQ au luat naștere pentru prima dată în anul 1905, când psihologul francez Alfred Binet le-a pus în aplicare. Acesta a trăit în perioada 1957-1911. Pentru o perioadă lungă de timp, aceste teste i-au purtat numele lui Alfred Binet. Acesta le folosea pe pacienții minori are au nevoie de ajutor în efectuarea activităţilor şcolare.

Totuși, nu trebuie să ne temem dacă avem un coeficient IQ mic. Doctorul psiholog a menționat faptul că un rezultat scăzut la testele IQ nu înseamnă o incapacitate de a învăţa, ci este un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oameniii care ajung să obțină un IQ mai mare de 140 sunt considerați foarte deștepți și potriviți să desfășoare activitaţi creative şi să îi conducă și pe alţii. Pe de altă parte, valorile de IQ dintre 131 şi 140 sunt atinse de mai puţin de 3% din populaţie.

Americanul William Siddis a reușit să atingă un IQ de 250-300. Bărbatul a fost admis la Harvard la vârsta de nouă ani și vorbea 27 de limbi străine. Mai mult, acesta dezvoltase propriul limbaj.