ÎPS Teodosie, un nou gest șocant. Ce a făcut la slujba de Crăciun, imaginile sunt grăitoare

ÎPS Teodosie, un nou gest șocant. Ce a făcut la slujba de Crăciun, imaginile sunt grăitoare
Ce gest a facut IPS Teodosie

Vineri, a fost aglomerație la catedrala din Constanța, acolo unde sute de enoriași au venit să asiste la slujba de Crăciun, care este oficiată de ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, un nou gest șocant

În plus, arhiepiscopul Tomisului a împărtășit zeci de persoane cu aceeași linguriță. Între timp însă, prefectul județului Constanța, pe nume Silviu Coșa, a precizat pentru News.ro că „situația este în atenția organelor de ordine și siguranță publică”.

De menționat este că în prima zi de Crăciun, zeci de oameni au luat parte la slujba oficiată de către Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Această slujbă a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, în situația în care Constanța este în continuare în carantină până la data de 1 ianuarie.

Mai mult decât atât, atât ÎPS Teodosie, cât și restul preoților nu poartă mască de protecție în timpul slujbei religioase. Astfel, după slujba ce a ținut mai bine de patru ore, arhipeiscopul Tomisului a împărtășit credincioșii care erau prezenți la slujba religioasă cu aceeași linguriță.

De precizat este că Municipiul Constanţa este în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20. Conform ordinului de carantinare, este permisă deplasarea cetăţenilor la slujbele religioase. Dar tot acelaşi document spune că este permisă organizarea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, excepţie făcând cele la care participă doar personalul bisericesc. Astfel, o reacție a venit și din partea lui Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, care a spus pentru News.ro, că situația „este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică”.

Când a mai sfidat regulile ÎPS Teodosie

Însă nu este pentru prima dată când arhiepiscopul Tomisului face acest gest, deși INSP a recomandat să se folosească lingurițe din plastic pentru a se evita răspândirea virusului. Măsura a fost însă criticată de BOR.

„Toate Bisericile Ortodoxe autocefale rămân fidele tradiţiei liturgice ortodoxe de împărtăşire a credincioşilor dintr-un singur Potir sfinţit şi cu o singură linguriţă sfinţită”, a spus Patriarhia într-un comunicat.

De asemenea însă, ÎPS Teodosie a sfidat regulile și la pelerinajul de Sfântul Andrei din data de 30 noiembrie, ce a avut loc la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din Constanța. La vremea respectivă, autoritățile au interzis participarea persoanelor ce nu sunt din localitate la pelerinaj, dar ÎPS Teodosie a sfidat toate aceste reguli, transmițându-le credincioșilor să-și „facă foaie” ca să poată veni. Acel pelerinaj a avut loc, cu toate că județul Constanța era în carantină de pe 20 noiembrie. Atunci, sute de jandarmi și polițiști au supravegheat evenimentul religios.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI