Se întâmplă chiar acum la Peștera Sf. Andrei. IPS Teodosie: ”Dacă e momentul să plece din viaţa asta, pleacă la Dumnezeu”

Se întâmplă chiar acum la Peștera Sf. Andrei. IPS Teodosie: ”Dacă e momentul să plece din viaţa asta, pleacă la Dumnezeu”
ÎPS Teotosie, declarație șocantă înainte de Sfântul Andrei

În plină pandemie de COVID-19, ÎPS Teodosie, cel care s-a împotrivit tuturor regulilor din societate, a transmis cu ocazia marii sărbători a Sfântului Andrei o declarație șocantă cu privire la infectarea și moartea credincioșilor. Dezvăluirile sale au șocat o țară întreagă, astfel că mulți credincioși fac eforturi mari să poată înțelege îndemnul Arhiepiscopului.

Participare la pelerinaj, cu prețul vieții

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat în urmă cu o zi despre sărbătoarea de Sfântul Andrei și de riscurile pe care le presupune prezența credincioșilor în număr mare la Peștera Sfântului Andrei, loc de pelerinaj anual.

Moderatorul de la ConstanțaTV l-a întrebat pe ÎPS dacă pierderea unei vieți omenești nu ar fi un preț mult prea mare pentru acest eveniment. Acesta a oferit un răspuns categoric și totodată șocant, în care a explicat că dacă va fi dat să moară cineva, va muri cu dorința mare și arzătoare a căutării Domnului.

„Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forţa, îi invităm. Este cuvântul Mântuitorului.

Cine voieşte, să vină. Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră.datoria noastră pentru a veni la acel ce ne-a creştinat este pentru absolut toţi. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria să îi chem pe toţi la locul acesta sfânt. De aceea, voi face invitaţie publică, inclusiv preşedintelui României, premierului, miniştrilor, dar şi parlamentarilor. Cine crede, să vină”, a declarat acesta.

ÎPS Teodosie a primit mai multe refuzuri din partea autorităților cu privire la participarea credincioșilor din toată țara, însă acesta a dorit să meargă până în instanță cu insistențele, fiind refuzat chiar și de magistrați.

Cui i-a fost permis să participe la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei

Potrivit deciziei luate de autorități, cei care au drept să participe la Peștera Sfântlui Andrei, locul în care se spune că a trăit patronal spiritual al românilor, sunt localnicii din comuna Ion Corvin, acolo unde se află peștera și mânăstirea care îi poată numele Sfântului Andrei.

La ceremoniile religioase desfășurate la Peștera Sfântului Andrei au participat, la decizia ÎPS Teodosie, toți preoții din județul Constanța,având loc o slubă impresionantă pentru credincioși. De la pelerinaj nu a lipsit nici avocata ÎPS Teodosie, care a fost oprită de filtrele de poliție existente la intrarea în localitate.

Diana Şoşoacă Iovanovici a subliniat că nimeni nu îi poate îngrădi dreptul de a participa la pelerinaj, iar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, ar fi luat-o pe câmp și tot ar fi mers.

„E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a transmis avocata, potrivit unei înregistrări publicate de Adevărul.

După ce un jurnalist a intervenit susținând că este pandemie, iar acest pelerinaj ar putea fi periculos, avocata ÎPS s-a arătat extrem de revoltată, invocând numele lui Nelu Tătaru în argumente.

„Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (…) E totul o mascaradă“, potrivit hotnews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI