ÎPS Teodosie, reclamat la poliție. Ce acuzații grave i se aduc în zi de mare sărbătoare

ÎPS Teodosie, reclamat la poliție. Ce acuzații grave i se aduc în zi de mare sărbătoare
Arhiepiscopul Tomisului reclamat la poliție

Pentru slujba religioasă pe care acesta a organizat-o de Bobotează, la care au participat mii de persoane, Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisul, i s-a înaintat o plângere penală.

Arhiepiscopul Tomisului, reclamat la poliție

Miercuri, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța a fost înregistrată o plângere penală pe numele Arhiepiscopului Tomisului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în contextul slujbei de Bobotează care a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie.

Persoana care l-a reclamat pe ÎPS Teodosie a susținut că pe toată perioada pandemiei Înalt Prea Sfințitul ar fi sfidat toate regulile. Așadar, după slujba de ieri a mers la secția de Poliție și ar fi depus această reclamație. Plângerea va fi predată de polițiști către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța în vederea cercetărilor.

Cum a reacționat Arhiepiscopia Tomisului

Ulterior a venit și reacția Arhiepiscopiei Tomisului, care consideră această plângere penală ca fiind neîntemeiată din mai multe motive. Așadar, Arhiepiscopia a precizat că, potrivit legislației, pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise, iar la eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

„ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distantei fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

La slujba de Bobotează ținută de ÎPS Teodosie au participat mii de credincioși. Aceștia au pornit de la Catedrala Arhiepiscopală către Portul Tomis, acolo unde a avut loc ceremonia. Credincioșii au fost însoțiți de preoți și de Arhiepiscopul Tomisului care a parcurs acel drum într-o caleașcă trasă de doi cai. În Portul Tomis s-au aflat în mulțime mai multe echipe de jandarmi care au încercat să îi determine pe participanții la evenimentul religios să respecte distanțarea fizică și să poarte corect masca de protecție, potrivit news.ro.

Ce spunea ÎPS Teodosie înainte de Bobotează

Luni, 4 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului a susținut o conferință de presă în legătură cu pregătirile de Bobotează. ÎPS Teodosie a precizat faptul că slujba care va avea loc în Portul Tomis unde vor fi aruncate în mare cele trei cruci.

”Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”, a declarat ÎPS Teodosie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI