ÎPS Teodosie, aproape de un accident în Ajunul Bobotezei. Ce s-a întâmplat când sfințea apa

ÎPS Teodosie, aproape de un accident în Ajunul Bobotezei. Ce s-a întâmplat când sfințea apa
IPS Teodosie, aproape de accident in Ajunul Bobotezei

Un incident neașteptat a avut loc marți, când ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujb de sfințire a apei, la Catedrala arhiepiscopală ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

ÎPS Teodosie, aproape de un accident în Ajunul Bobotezei

În plină pandemie de coronavirus, Teodosie nu a respectat măsurile care au fost recomandate de medici și a făcut slujba de sfințire a apei în fața a sute de credincioși, pe care i-a avut alături, fără însă să poarte mască de protecție.

În timpul slujbei, ÎPS Teodosie s-a împiedicat de treptele din fața catedralei și a căzut. Apoi, acesta a fost ajutat de către enoriași să se ridice și să își continue drumul spre butoaiele pline cu apă. Cu o zi în urmă, Teodosie spunea că așteaptă la slujbă în jur de 10.000 de oameni, spunând că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”.

„Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm.

Omul care are entuziasm și crede și se roagă nădăjduiește în Dumnezeu, nu pățește nimic. Căci Dumnezeu biruiește și bolile, și pe cel viclean, și dușmănia dintre noi Dumnezeu o biruiește”, spunea ÎPS Teodosie cu o zi în urmă.

A oficiat și slujba de Anul Nou

El a cerut celor care va participa la ceremonia de sfințire a apei să păstreze distanța și să nu stea înghesuiți. Arhiepiscopul Tomisului a sfințit apa care o să fie îmbuteliată în 120.000 de PET-uri. De asemenea, tot marți, în Ajun de Bobotează, ÎPS Teodosie merge și la Hârșova, la Dunăre, acolo unde la ora 14:00 este pregătită sfințirea apei. Însă după slujba de Bobotează din Portul Tomis, din Constanța ÎPS Teodosie, o să oficieze, la ora 14:45, la Ovidiu, o slujbă pe faleza cea nouă. De asemenea, de la ora 17:00, mâine, ÎPS Teodosie o să oficieze slujba Vecerniei, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Techirghiol, iar joi dimineața, de la ora 8:30, va avea loc slujba Vecerniei la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Constanța.

În plus, ÎPS Teodosie a efectuat, recent, două slujbe și a ignorat măsurile impuse de autorități în ce privește pandemia de coronavirus. Sâmbătă, de la ora 22.00, acesta a oficiat o slujbă la Catedrala arhipiescopală din Constanța, deși interdicția de circulația intra în vigoare de la ora 23:00. De asemenea, a oficiat și slujba de Anul Nou noaptea, iar la ceremonie au participat aproximativ o sută de enoriași. Acesta s-a aflat astfel în centrul unor controverse după ce a oficiat slujba Te Deum de Anul Nou la ora 23.15, în catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Cosntanța. Polițiștii au ajuns la fața locului, dar nu le-au dat amenzi oamenilor care se aflau la slujbă, ci doar i-a îndemnat să poarte măști de protecție și să păstreze distanțarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI