ÎPS Teodosie, mesaj halucinant înainte de Bobotează. Ce a putut să spună acum

ÎPS Teodosie, mesaj halucinant înainte de Bobotează. Ce a putut să spună acum
Mesajul lui ÎPS Teodosie înainte de Bobotează

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului spune că așteaptă 10.000 de credincioși la slujba de Bobotează: ”Sărbătorile trebuie să învingă pandemia”.

ÎPS Teodosie, mesaj halucinant înainte de Bobotează

Luni, 4 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului a susținut o conferință de presă în legătură cu pregătirile de Bobotează. ÎPS Teodosiea precizat faptul că slujba care va avea loc în Portul Tomis unde vor fi aruncate în mare cele trei cruci.

”Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”, a declarat Teodosie, potrivit Antena 3.

Arhiepiscopia a pregătit aproape 120.000 de sticle

Înalt Prea Sfințitul a anunțat că în ajunul Bobotezei, Sfânta Liturghie va începe la ora 5:15, la 7:15 preoții vor fi afară la sfințirea apei, pentru ca înainte de ora 8.00 să se poată începe îmbutelierea sticlelor cu aghiazmă, care vor fi date credincioșilor pe 6 ianuarie, de Bobotează. Arhiepiscopia a pregătit aproximativ 120.000 de sticle aghiazmă.

”Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași. (…)

Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm.”, a mai spus Teodosie.

Tradiționalele cruci vor fi aruncate în Portul Tomis

Deși e pandemie, tradiția aruncării celor trei cruci în mare nu va fi trecută cu vederea. Însă acestea vor fi aruncate în Portul Tomis și nu de pe faleza Cazinoului.

De asemenea ÎPS Teodosie a vorbit și celor care îi critică pe credincioșii care vin la biserică de sărbători. Arhiepiscopul Tomisului a adăugat că toți preoții din Constanța vor merge în casele oamenilor cu Botezul Domnului ca și în anii trecuți, singura diferență fiind purtarea măștii și mănușilor.

”Cine nu crede să stea de-o parte, să nu critice, să nu îi oprească pe cei ce cred să își facă sărbătoarea. Noi vom ține sărbătoarea ca întotdeauna”, a spus Înalt Prea Sfințitul Teodosie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI