02 ian. 2021 | 12:51

IPS Teodosie nu se lasă. Ce va face chiar sâmbătă seară deși legea nu îi permite, deloc!

Știri generale
IPS Teodosie nu se lasă. Ce va face chiar sâmbătă seară deși legea nu îi permite, deloc!
IPS Teodosie vrea să încalce, din nou, legea, sâmbătă seara. Nu îi pasă de ce zic autorităţile

În ciuda restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronavirusului, IPS Teodosie nu se lasă. Ce va face chiar sâmbătă seară deși legea nu îi permite, deloc! Credincioşii îi sunt alături.

IPS Teodosie va încalca din nou legea

Cum poliţiştii constănţeni nu au aplicat amenzi, aşa cum scrie în lege, pentru că slujba de Anul Nou a fost ţinută în prezenţa a peste 100 de persoane, după ora 23:00, IPS Teodosie a prins curaj şi nu se lasă. Arhiepiscopul Tomisului a anunţat ce va face chiar sâmbătă seară deși legea nu îi permite, deloc.

Acesta a precizat că sâmbătă, de la ora 22:00, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, va fi oficializată o nouă slujbă. După 42 de zile de restricţii, municipiul abia a ieşit din carantină, rata de infectare scăzând de la 9,35 la mie la 4,42.

„Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Sfântului Serafim de Sarov și Acatistul Învierii. Duminică, 3 ianuarie, de la ora 8.40, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța”.

IPS Teodosie a mulţumit autorităţilor pentru slujba de Anul Nou

După ce mai mulţi români au sesizat încălcarea legii în noaptea de Anul Nou, când a fost ţinută slujba în prezenţa a peste 100 de credincioşi, după ora 23:00, poliţiştii din Constanța au emis un comunicat în care explică motivul pentru care nu s-a dat nicio sancţiune.

“Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Constanța (IPJ).

Drept urmare, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mulţumit autorităţilor pentru faptul că au lăsat credincioşii să asculte slujba din seara de Revelion şi că cei 12 poliţişti şi jandarmi care au fost prezenţi în Catedrala doar au dat avertismente verbale.

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe. Unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii.

Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro