Este oficial. Carantină prelungită și în perioada sărbătorilor pentru Constanța. Ce se întâmplă acolo

Este oficial. Carantină prelungită și în perioada sărbătorilor pentru Constanța. Ce se întâmplă acolo
Carantină prelungită în Constanța Sursă:zdbc.ro

Constanța se află printre județele cu cea mai mare rată de incidență a cazurilor la mia de locuitori. După aproape o lună, timp în care județul a fost în carantină, numărul cazurilor nu a scăzut foarte mult, motiv de îngrijorare pentru autorități.

De când intră în vigoare prelungirea carantinei

Începând de astăzi, de la ora 20:00, carantina în municipiul Constanţa va fi prelungită pentru încă două săptămâni, ceea ce înseamnă că locuitorii vor fi obligați să stea în casă și în perioada sărbătorilor.

Prefectura Constanța a anunțat că vor rămâne valabile aceleaşi măsuri de restricție de până acum. Incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în municipiul Constanţa a înregistrat joi 8,67 la mia de locuitori, scăzând foarte puțin comparativ cu rata de incidență de la momentul intrării în carantină, 9,35.

Prelungirea carantinei a fost anunțată joi seară, de către Prefectura Constanța, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat această decizie. Ordinul a fost semnat de Raed Arafat, șeful DSU, și va intra în vigoare începând cu 18.12.2020, ora 20:00, fiind valabil două săptămâni.

În urma acestei decizii, cetățenii vor avea dreptul să călătorească pe baza declarației pe proprie răspundere, pe care o vor completa cu motivul deplasării.

Oamenii care locuiesc în zonele carantinate pot părăsi locuința doar cu scopuri clare, bine întemeiate. Vă reamintim că județul Constanța se află printre cele mai puternic afectate județe din România, ocupând, de asemenea, un loc fruntaș pe lista cu rate de incidență mari din ultimele 14 zile. Aceasta a intrat pe data de 18.11.2020 în carantină, iar numărul infectărilor a scăzut foarte puțin.

Raed Arafat, despre situația alarmantă din Constanța, București și Ilfov

În urmă cu două zile, Raed Arafat a vorbit despre situația din România, referitoare la cazurile de COVID-19. Acesta a menționat zonele în care rata de incidență rămâne mare, în ciuda măsurilor stricte adoptate de autorități.

„Din păcate, avem aceeași incidență în București, Ilfov și Constanța. Doar în aceste locuri s-a constatat că impactul carantinei nu a fost același ca în alte orașe carantintate, precum Sibiu, Cluj sau Maramureș.

Trebuie să verificăm de ce nu am avut rezultate similare. În toate celelalte locuri carantinate, măsurile impuse au avut efect și incidența infecțiilor a fost în scădere. Probabil că în locurile în care incidența a rămas aceeași, nu s-au respectat regulile (…) Atunci, trebuie intensificate controalele”, a declarat șeful DSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI