ÎPS Teodosie, mesaj halucinant despre mersul la mare: ‘O mare rușine’

ÎPS Teodosie, mesaj halucinant despre mersul la mare: ‘O mare rușine’
ÎPS Teodosie, declarații halucinante cu privire la mersul la mare

Arhiepiscopul Tomisului vine din nou cu o serie de declarații ieșite din comun în privirile multor români. Cum a răspuns acesta la o întrebare privind condițiile mersului pe plajă? E păcat să mergi la mare? Ce crede ÎPS Teodosie?

E păcat sau nu să mergi la mare? ÎPS Teodosie, mesaj halucinant

ÎPS Teodosie a răspuns la întrebarea dacă este sau nu păcat ca un creștin să meargă la mare. Sezonul estival este în floare, iar românii abia așteaptă să se răcorească, să se bucure de briza valurilor și de concediul mult așteptat.

E deja o tadiție ca majoritatea să treacă măcar câteva zile pe la plajele de pe mealeaguri, ulterior să aleagă destinații din afara țării. Cele preferate rămân desigur Bulgaria și Grecia. Este păcat să mergi la mare? ÎPS Teodosie că mersul la plajă nu este în sine un păcat, ci anumite nuanțe de care unii creștini trebuie să țină cont:

„Dacă te duci la mare şi nu rămâi în zona cuviinţei, sigur că e păcat. Am auzit, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Mi se pare o ruşine, de neacceptat”, a spus episcopul în cadrul unei emisiuni difuzate la postul de radio al Arhiepiscopului Tomisului.

În continuare, acesta a arătat că cel care merge la plajă trebuie să o facă în speță pentru sănătate, astfel nu va săvârși nicicum un păcat: „Cum să fie păcat? E un tratament.” Ierarhul a mai explicat că toți creștinii trebuie să-și țină mintea în frâu în astfel de conjuncturi și nu numai. Aceștia trebuie să privească unde se cuvine și să fie acompaniați de familie:

„Trebuie să meargă omul cu bunăcuviinţă, să-şi ţină mintea în frâu, să privească numai unde se cuvine, să meargă în familie, să nu privească ce nu trebuie şi unde nu trebuie. Nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, păstrezi bunacuviinţă şi nu deviezi de la moralitate. Este foarte sănătos şi bine să mergi la mare.”

Alte declarații șocante ale Arhiepiscopului

Ierarhul a trezit un val de reacții în urma declarațiilor acestuia cu privire la subiectul mult discutat în aceste zile – educația sexuală în școlile din România. ÎPS Teodosie a susținut că ‘nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni’, referindu-se la educația sexuală în instituții de învățământ. De asemenea, a mai subliniat că elevii minori nu au drepturi de majori și că tot ce se întâmplă este o anomalie.

„Și de la aceste lucruri pe care nu le înțeleg și care pot fi folosite instinctual, și părinții până acum i-au păzit pe copii să nu-și dezvolte niște instincte, fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale și structurale, sigur elevii sunt lăsați fără o tutelă, ceea ce este imposibil de acceptat”
ÎPS Teodosie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI