ÎPS Teodosie, implicat într-un nou scandal înaintea Paștelui. Ce se întâmplă la Constanța

ÎPS Teodosie, implicat într-un nou scandal înaintea Paștelui. Ce se întâmplă la Constanța
ÎPS Teodosie, declarații controversate înainte de Paște

ÎPS Teodosie este implicat într-un nou scandal chiar înaintea Paștelui. Ce se întâmplă la Constanța cu puțin timp înainte de sărbătoarea uriașă a credincioșilor? Ce spune prefectul despre declarațiile controversate ale preotului?

ÎPS Teodosi, noi declarații controversate. Scandal uriaș înainte de Paște

ÎPS Teodosie vine cu noi declarații controversate! Omul Domnului îndeamnă credincioșii să vină la slujbele de noapte care se oficiază în perioada Postului Paștelui, cea mai importantă sărbătoare pentru creștinii ortodocși, spunându-le că a cerut voie autorităților.

Toate acestea se petrec în timp ce incidența de infectare cu noul coronavirus aproape a ajuns la 6 cazuri la mia de locuitori în orașul Constanța. Arhiepiscopul Tomisului dorește să aibă bisericile pline la slujbele de zi și de noapte oficiate de Paște.

Acesta a anunțat că îi așteaptă pe românii credincioși inclusiv la rugăciunile de noapte, moment în care se pomenesc morții, după ce ar fi cerut acordul autorităților: „Am cerut autorităţilor ca noaptea să puteţi veni la biserică, şi joia şi sâmbătă dimineaţa, la 4.30. Vom cere voie şi pentru Denii şi pentru Înviere“, a anunţat arhiepiscopul Tomisului.

Răspunsul autorităților

Replică: autoritățile îl contrazic vehement pe reprezentatul Bisericii: „Lui ÎPS Teodosie i s-a comunicat că există un cadru legal, aplicabil pe întreg teritoriul naţional“, a spus prefectul Constanţei, Silviu Coşa.

„Sunt convins că, după un an de pandemie, constănţenii au înţelepciunea necesară să facă tot posibilul să se ţină departe de virus şi, implicit, departe de suferinţă. Aş completa, spunând că e şi o obligaţie morală pe care au, faţă de cei dragi, dar şi faţă de ei înşişi. Este alegerea fiecăruia cum îşi va petrece sărbătorile“, adaugă prefectul.

ÎPS Teodosie s-a poziționat diametral opus față de restricțiile impuse de către autoritățile locale în contextul pandemic. Acesta nu a purtat niciodată masca de protecție în public și a susținut că nu se vaccinează din cauza unei alergii.

„Fiecare trebuie să facă vaccinul în cunoştinţă de cauză. Nu este perfect, răspunde unor necesităţi. Eu m-am apropiat de oameni şi n-am luat niciun virus. Trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Dacă îl avem pe Dumnezeu, care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte”, a spus ierarhul.

Cel din urmă consideră că nu există un virus, pentru că acesta s-a aflat în preajma a multor oameni și nu a fost infectat. De asemenea, mărturisește că fiecare român trebuie să facă vaccinul în cunoștință de cauză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI